TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Turning Red släpps direkt på Disney+

Den senaste storfilmen från Disney/Pixar kommer ha premiär på Disney+.

forfatter
Publicerad 2022-01-11 - 11:52

Om det är något vi drar lärdomar av från året som gått så är det att coronapandemin (tyvärr) kommer fortsätta påverka vår vardag, även under det nya året.

Med ökande omicronsmitta, och ihållande restriktioner för kulturlivet, fortsätter filmbolagen sin ”nya” praxis – att lansera filmer direkt på sina streamingtjänster.

Den kommande familjefilmen Turning Red, från Disney/Pixar, hade planerad biopremiär i mars i år. Nu har Disney bestämt sig för att släppa filmen exklusivt på Disney+.

Premiären blir den 11 mars.

Till skillnad från bland annat Black Widow, som blev tillgänglig på Disney+ (till stor rabalder) som köpfilm (så kallad Premier Access) samtidigt med biopremiären, kommer Turning Red att finnas tillgänglig utan extra kostnad för alla Disney+ prenumeranter från dag ett.

Läs också Black Widow till Disney+ Disney lanserar Marvel-storfilmen direkt på Disney+.

Filmen är ett barndomsdrama, centrerad kring tonåringen Mei Lee (Rosalie Chiang) som har en särskilt överbeskyddande mamma. När Mei Lee sedan får nog (vilket inte är så ovanligt…), och låter sitt sinne ta över, förvandlas hon till en röd pälsprick.

Turning-Red_3-989x556 Turning-Red_2-989x556 Turning-Red_4
<
>
Turning Red (Foto: Walt Disney)

Regisserad av Domee Shi.

Turning Red är för övrigt den andra Pixar-filmen som Disney väljer att släppa gratis direkt till sina Disney+ -prenumeranter. Den första filmen som kom ut var Jamie Foxx ’Soul; redan i december 2020.

Vi kan dra slutsatsen att coronapandemin förmodligen för alltid har förändrat filmdistributionen. Till det bättre enligt oss.

Läs också Chockbesked till biograferna: Soul släpps direkt på Disney+! 2020 kan inte betraktas som något annat än ett ”annus horribilis” för biokedjorna – nu slår Disney ännu en spik i kistan.
Turning Red (Foto: Walt Disney)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend