TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Turning Red släpps direkt på Disney+

Den senaste storfilmen från Disney/Pixar kommer ha premiär på Disney+.

forfatter
Publicerad 2022-01-11 - 11:52

Om det är något vi drar lärdomar av från året som gått så är det att coronapandemin (tyvärr) kommer fortsätta påverka vår vardag, även under det nya året.

Med ökande omicronsmitta, och ihållande restriktioner för kulturlivet, fortsätter filmbolagen sin ”nya” praxis – att lansera filmer direkt på sina streamingtjänster.

Den kommande familjefilmen Turning Red, från Disney/Pixar, hade planerad biopremiär i mars i år. Nu har Disney bestämt sig för att släppa filmen exklusivt på Disney+.

Premiären blir den 11 mars.

Till skillnad från bland annat Black Widow, som blev tillgänglig på Disney+ (till stor rabalder) som köpfilm (så kallad Premier Access) samtidigt med biopremiären, kommer Turning Red att finnas tillgänglig utan extra kostnad för alla Disney+ prenumeranter från dag ett.

Läs också Black Widow till Disney+ Disney lanserar Marvel-storfilmen direkt på Disney+.

Filmen är ett barndomsdrama, centrerad kring tonåringen Mei Lee (Rosalie Chiang) som har en särskilt överbeskyddande mamma. När Mei Lee sedan får nog (vilket inte är så ovanligt…), och låter sitt sinne ta över, förvandlas hon till en röd pälsprick.

Turning-Red_3-989x556 Turning-Red_2-989x556 Turning-Red_4
<
>
Turning Red (Foto: Walt Disney)

Regisserad av Domee Shi.

Turning Red är för övrigt den andra Pixar-filmen som Disney väljer att släppa gratis direkt till sina Disney+ -prenumeranter. Den första filmen som kom ut var Jamie Foxx ’Soul; redan i december 2020.

Vi kan dra slutsatsen att coronapandemin förmodligen för alltid har förändrat filmdistributionen. Till det bättre enligt oss.

Läs också Chockbesked till biograferna: Soul släpps direkt på Disney+! 2020 kan inte betraktas som något annat än ett ”annus horribilis” för biokedjorna – nu slår Disney ännu en spik i kistan.
Turning Red (Foto: Walt Disney)

Annons
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

Här är den första Indy-trailern Den 30 juni 2023 är premiärdagen för 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. Nu har den första trailern kommit ut.
Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Följ Ljud & Bild