Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Turning Red släpps direkt på Disney+

Den senaste storfilmen från Disney/Pixar kommer ha premiär på Disney+.

Av / 2022-01-11 - 11:52
Turning Red släpps direkt på Disney+

Om det är något vi drar lärdomar av från året som gått så är det att coronapandemin (tyvärr) kommer fortsätta påverka vår vardag, även under det nya året.

Med ökande omicronsmitta, och ihållande restriktioner för kulturlivet, fortsätter filmbolagen sin ”nya” praxis – att lansera filmer direkt på sina streamingtjänster.

Den kommande familjefilmen Turning Red, från Disney/Pixar, hade planerad biopremiär i mars i år. Nu har Disney bestämt sig för att släppa filmen exklusivt på Disney+.

Premiären blir den 11 mars.

Till skillnad från bland annat Black Widow, som blev tillgänglig på Disney+ (till stor rabalder) som köpfilm (så kallad Premier Access) samtidigt med biopremiären, kommer Turning Red att finnas tillgänglig utan extra kostnad för alla Disney+ prenumeranter från dag ett.

Läs också Black Widow till Disney+ Disney lanserar Marvel-storfilmen direkt på Disney+.

Filmen är ett barndomsdrama, centrerad kring tonåringen Mei Lee (Rosalie Chiang) som har en särskilt överbeskyddande mamma. När Mei Lee sedan får nog (vilket inte är så ovanligt…), och låter sitt sinne ta över, förvandlas hon till en röd pälsprick.

Turning-Red_3-989x556 Turning-Red_2-989x556 Turning-Red_4
<
>
Turning Red (Foto: Walt Disney)

Regisserad av Domee Shi.

Turning Red är för övrigt den andra Pixar-filmen som Disney väljer att släppa gratis direkt till sina Disney+ -prenumeranter. Den första filmen som kom ut var Jamie Foxx ’Soul; redan i december 2020.

Vi kan dra slutsatsen att coronapandemin förmodligen för alltid har förändrat filmdistributionen. Till det bättre enligt oss.

Läs också Chockbesked till biograferna: Soul släpps direkt på Disney+! 2020 kan inte betraktas som något annat än ett ”annus horribilis” för biokedjorna – nu slår Disney ännu en spik i kistan.
Turning Red (Foto: Walt Disney)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen