Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Tung docka till iPhone och iPad mini

Är det här den brutalaste iPod-dockan som finns? Det hävdar i alla falla Mitek, som annars brukar specialisera sig på tung bilstereo.

Av / 2013-09-08 - 11:23
Tung docka till iPhone och iPad mini

Mitek, som mest bygger bilstereo under märkesnamnet MTX, har givit sig på ljud till hemmet. Men det syns på designen var de har sin bakgrund.

På IFA visade de upp vad de själva hävdar är världens tyngsta och högtspelande docka till iPhone och iPad: iT1air.

Den väger 10 kilo, har ett kabinett som är gjort av 5 mm aluminium samt en inbyggd förstärkare på 160 watt, så det kan ligga något i påståendet om man jämför med ”normala” dockor. I den öppna klassen med obegränsad effekt, storlek och prislapp är det Behringers iNuke Boom som vinner med sina 10 000 watt …

Hur Mitek-dockan låter var omöjligt att ta reda på mitt bland hundratals montrar som dundrade musik. Men den trängde igenom allt oväsen på ett lovande sätt.

iT1air har sex högtalarelement som drivs av egna förstärkare. Man dockar en iPhone 5 eller en iPad mini på ovansidan. Andra enheter, som inte har Lightning-kontakt, går att koppla in via AirPlay.

Priset är 600 euro.

SONY DSC
Bortsett från iT1air sysslar Mitek mest med bilstereo.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen