TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Trådlös superzoom

forfatter
Publicerad 2012-08-09 - 21:34

För att ha så mycket som 20x zoom, från 25 mm vidvinkel till 500 mm tele, är F800EXR väldigt liten. Tack vare den inbyggda wi-fi-sändaren kan man flytta över bilderna trådlöst till en smartmobil eller surfplatta.

Kameran är utrustad med en 16-megapixlars bildsensor med Fujifilms EXR-teknik som ger bättre bilddynamik och mindre brus vid höga ISO-värden. Den filmar naturligtvis HD-video i 1080p-upplösning.

F800EXR tar sikte på alla som vill ha en liten kamera med mycket zoom och HD-video, och som dessutom uppskattar att slippa sladdar när det är dags att överföra bilderna.

Fujifilm har en särskild app som heter Wireless Image Transfer och som tar hand om överföringen till en smartmobil eller surfplatta med iOS eller Android. Det går att ladda över 30 bilder åt gången, och de kan sedan skickas vidare, efterbehandlas i exempelvis Adobes Photoshop Express-app eller publiceras i sociala medier.

Eftersom F800EXR även kan lagra råfiler av bilderna kan erfarna fotografer efterbehandla sina bilder själva.

Kameran kostar 3 000 kronor och har ärvt sina föregångares blixtsnabba autofokus, sombara tar nedemot en sjättedels sekund på sig att fokusera, och stöder fokusspårning och seriefoto med 8 bilder i sekunden – i full upplösning.

fujifilm.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend