TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Trådlös Sony NEX-kamera

forfatter
Publicerad 2012-08-31 - 13:26

Föregångaren NEX-5N var en av våra stora favoriter. Efterträdaren har fått en nyutvecklad APS-C-bildsensor med 16 megapixlar, trådlös uppladdning och delning av bilderna, vridbar pekskärm samt en blixtrande snabb autofokus. Och en imponerande bildhastighet på 10 bilder i sekunden.

NEX-5N har en hybrid-autofokus som är intressant eftersom den kombinerar fas- och kontrastbaserad fokusmätning för att kunna hitta rätt avstånd till motivet så snabbt och exakt som möjligt. Vilket bland annat videofilmningen tjänar på.

I dagsläget stöder autofokussystemet NEX-objektiven E 18–55 mm/f3,5–5,6 OSS, E 55–210 mm/f4–6,3 OSS, E 18–200 mm/f3,5–6,3 OS och E 24 mm/f1,8ZA Sonnar T*.

Sony berättar i ett pressmeddelande att NEX-5R också har en ny Slow Shutter-funktion som klarar längre slutartider när man filmar video i dåligt ljus.

Eftersom kameran har Wi-Fi kan den ladda upp bilder till datorn via ett trådlöst nätverk. NEX-5R stöder också en app som kallas PlayMemories som gör det möjligt att ladda ner uppdateringar.


Sony NEX-5R släpps i oktober och kostar 7 100 kronor

Fakta från pressmeddelandet

• 16,1 megapixel APC-C sensor för kvalitetsbilder och video i full HD
• Fast Hybrid AF ger snabb och exakt autofokus med 10 fps oavsett situation
• Självporträtt med 180° vikbar LCD-skärm
• Snabb pekskärm med Touch Shutter-funktion, inställningshjul och funktionsmeny
• Smidig bilddelning via WiFi
• Ladda hem ytterligare funktioner med PlayMemories Camera AppsTM, världens första kamera-app-butik

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend