Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Använd mobilen i stället

Ägarna kan lägga undan den billiga nyckeln.

Skrivet av / 2021-05-04 - 11:20
Använd mobilen i stället

Det enda som inte är högteknologiskt med Polestar 2 är den plastiga bilnyckeln. Den har inte ens ordentligt markerade knappar för öppning av bagageluckan eller låsa och öppna dörrarna – men det räcker att ha den i fickan för att öppna dörren och starta bilen.

Vad Polestar 2 har saknat är en app, vilket är vanligt till elbilar.

Nu är den äntligen här – även om det bara är i beta-version.

Polestar 2 kan uppdateras trådlöst på nätet – Over-the-Air (OTA), som det heter – och den senaste uppdateringen stöder nyckelfri åtkomst med den nya Polestar 2-appen i mobilen.

Då slipper man den billiga plastnyckeln och behöver bara ha mobiltelefon i fickan. 18 sensorer i och runt bilen registrerar när man närmar sig och ser till att den öppnas på ett säkert sätt – alltså att mobilen inte kan hackas om någon skulle försöka sig på olagligheter.

Appen ger ägarna möjlighet till ytterligare funktioner, till exempel förvärmning av batteriet och programmering av laddning, kupévärme och ännu fler funktioner i kommande uppdateringar.

polestar.se

 

polestar 2 app

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

Apple Car blev äppelskrutt

NIO vill jämna ut elnätet

Ikonisk småbil blir billig

Här är kombimodellen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen