Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Asus uppdaterar ZenBook Pro Duo

Uppfinningsrika Asus ZenBook Pro Duo kommer i en ny version med bland annat Intel Core i9-processor och NVIDIA GeForce RTX 3070-grafik.

Skrivet av / 2021-05-06 - 07:00
Asus uppdaterar ZenBook Pro Duo

Nu uppdaterar Asus den speciella bärbara datorn med dubbla skärmar som det taiwanesiska märket lanserade 2019 – och som vi utsåg till Årets bästa 2019-2020.

ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) har bland annat en 15,6-tums Pantone-validerad 4K OLED HDR NanoEdge-pekskärm och en nydesignad sekundär 4K-pekskärm.

Läs också Super-laptop med två skärmar Om en superläcker skärm är bra så måste två vara ännu bättre. ZenBook Pro Duo är fräscht nytänkande.

4K OLED

Den 15,6 tum stora 4K OLED HDR NanoEdge-pekskärmen har en kantlös ”slim bezel”-design med ett 93-procentigt skärmförhållande. OLED-tekniken ger ett kontrastförhållande på 1 000 000: 1, vilket bekräftas av bildskärmens VESA DisplayHDR True Black 500-certifiering. Dessutom är den PANTONE Validerad-klassad och har ett brett färgomfång med 100 % DCI-P3 täckning.

ScreenPad Plus

Den nya modellen introducerar en ny lutande ScreenPad Plus-konstruktion som förbättrar förra årets design.

Den sekundära pekskärmen i full bredd – som har en upplösning på 3840 x 1100 och en högre ljusstyrka på 400 nits – vinklas automatiskt upp med upp till 9,5 grader, vilket minimerar bländning och reflektioner så att det är lättare att se innehållet på skärmen och att arbeta mer sömlöst mellan huvudskärmen och ScreenPad Plus.

Asus ZenBook Pro Duo 15
(Foto: Asus)

Massor av muskler

ZenBook Pro Duo 15 OLED drivs av en upp till Intel Core i9-processor, ett NVIDIA GeForce RTX 3070-grafikkort och upp till 32 GB RAM-minne så att den kan hantera krävande arbetsflöden mellan skärmarna.

Anslutningarna är bland annat 2 x Thunderbolt 3 USB-C-portar som stöder upp till 40 Gbit/s i dataöverföringshastighet samt Power Delivery och DisplayPort-funktionalitet. Portarna gör det möjligt för användaren att koppla in en extern 8K-skärm eller två 4K UHD-skärmar. Datorn har dessutom Wi-Fi 6 (802.11ax).

ZenBook Pro Duo: Pris och tillgänglighet

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED går redan att köpa. Konfigurationen med Intel Core i9-processor, 32 GB RAM och 1 TB SSD kostar 40 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen