Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

”Tillbaka till framtiden” gör comeback på 4K Blu-ray

Det är bara att glädja sig, snart kommer Back to the Future-trilogin i restaurerad 4K-utgåva

Av / 2020-07-28 - 14:36
”Tillbaka till framtiden” gör comeback på 4K Blu-ray

Tro det eller ej, nu är det faktiskt 35 år sedan Tillbaka till Framtiden (Back to the Future) hade biopremiär. Filmtrilogin med Michael J. Fox och Christopher Lloyd i rollerna som Marty McFly och Dr. Emmet Brown kan hävdas bara en av de mest ikoniska klassikerna från 80- och 90-talet.

Ett 35-årsjubileum måste så klart firas, och Universal uppmärksammar det med en upputsad och remastrad 4K-utgåva av de tre filmerna, som släpps snart på 4K Blu-ray! Back to the Future Trilogy släpps i 4K Ultra HD den 20 oktober.

Back to the Future Trilogy innehåller hela 7 skivor: 3 st 4K Blu-ray, 3 st HD Blu-ray + 1 med extramaterial (där en hel del ska vara helt nytt för denna utgåva).

Back to the Future Trilogy 4K
Back to the Future Trilogy på 4K Blu-ray består av hela 7 skivor. (Foto: Universal)

Remastrad 4K-version

Den existerande Blu-ray utgåvan räknas redan som en ganska lyckad restaurering av filmerna. Men Universal har inte sparat på krutet till 4K Blu-ray versionen, som ska vara baserad på en ny 4K-skanning av de analoga filmrullarna. Färgerna serveras nu mastrade i HDR-format (både HDR10+ och Dolby Vision), medan ljudspåret från 80-talet har fått en uppjustering till Dolby Atmos 3D-ljud. Mycket att glädja sig åt för både ögon och öron alltså!

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen