Search
Generic filters

Slut på obegränsad Onedrive

Oförskämt nog användes den som obegränsad lagring

En av de saker vi gillade med Onedrive i vårt test av molntjänster var att Microsoft var generösa med lagringsplats. Abonnerade man på Office 365 så kunde man till och med få obegränsat med plats. Men det är det slut på nu.

I en bloggpost säger Microsoft att ett fåtal användare tog det lite väl bokstavligt. De laddade upp hela filmsamlingen på molntjänsten och kunde förbruka uppåt 75 terabyte var. Det är 14 000 gånger mer än normalanvändaren.

Därför inför man nu tak på hur mycket man får lagra. Det som förut var obegränsat blir nu maximalt 1 TB. 100 och 200 GB planerna ersätts av 50 GB i början av 2016. Då ersätts också gratistjänstens 15 GB, med ytterligare 15 GB gratis bilduppladdning, av 5 GB utan någon bonusplats.

Enligt Microsoft ska man fortsatt ha tillgång till sina filer som överstiger den nya gränsen i ytterligare 12 månader. Men sedan raderas de.

Användarna har inte varit sena med att protestera. De menar att det är fel att straffa alla användare för att några utnyttjat det. Och man kan tycka att det är märkligt att ändra på en tjänst som folk tecknat i efterhand.

onedrive.live.com

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.