Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Samsung lanserar 1 TB SSD i mikroformat

Är du mer förtjust i lagringsutrymme än andra? Då har Samsung just släppt årets mest intressanta produkt.

Av / 2015-01-06 - 21:52
Samsung lanserar 1 TB SSD i mikroformat

Man kan aldrig få för mycket lagringsplats. Åtminstone är vi ett par stycken som tycker det.

Tillhör du den utvalda skaran som inte har mycket till övers för Dropbox och alla molntjänster, eller helt enkelt bara föredrar att ha med sig all data hela tiden, så har Samsung just presenterat en produkt som får alla dina drömmar att gå i uppfyllelse.

Samsung-Portable-SSD-T1-1

Det mesta av gårdagens Samsung-presskonferens handlade om nya TV-apparater, men den koreanska elektronikjätten hade också en extrem disk i visitkortsstorlek på programmet – det handlar om en solid state drive-enhet (SSD-disk) som rymmer en hel terabyte!

Den lilla disken väger knappt 30 gram och har måtten 5 x 7 centimeter. Läshastigheten är 450 MB/s och disken har till och med inbyggd 256-bitars kryptering. Den stöder USB 3.0 och kan användas med både PC- och Mac-datorer.

Samsung släpper minidisken i USA om en månad för 600 dollar. Om och i så fall när den kommer till våra breddgrader vet vi inte men vi undersöker saken och återkommer så fort vi får mer info från Samsung.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen