Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Så behåller du din Onedrive-lagring

Microsoft backar delvis om bantat utrymme på molntjänsten

Av / 2015-12-14 - 09:21
Så behåller du din Onedrive-lagring

I vårt test av molntjänster tidigare i år så vann Onedrive. En av anledningarna var det generösa lagringsutrymmet man erbjöds jämfört med konkurrenterna.

Men för en månad sedan så meddelade Microsoft bryskt att nu var det slut på generositeten. De kunder som hade obegränsad lagringsplats hade nämligen fräckheten att faktiskt ladda upp gigantiska mängder filer.

Inte nog med att man satte ett tak på 1 TB för de kunderna, man ströp även 100 och 200 GB planerna till 50 GB. Men framför allt blev gratistjänstens 15 GB filer plus 15 GB bonusplats för foton bantat till 5 GB utan någon bonus.

Detta fick så klart användarna att gå i taket och fråga varför Microsoft straffade alla kunder och inte bara dem som utnyttjat systemet. En protest på Onedrives forum har röstats upp över 70 000 gånger.

Microsoft har nu i det tysta faktiskt backat på den senare nedskärningen. Men bara om du aktivt anmäler att du vill ha kvar dina 15 + 15 gigabyte. Detta gör du på länken preview.onedrive.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen