Så behåller du din Onedrive-lagring

Microsoft backar delvis om bantat utrymme på molntjänsten

I vårt test av molntjänster tidigare i år så vann Onedrive. En av anledningarna var det generösa lagringsutrymmet man erbjöds jämfört med konkurrenterna.

Men för en månad sedan så meddelade Microsoft bryskt att nu var det slut på generositeten. De kunder som hade obegränsad lagringsplats hade nämligen fräckheten att faktiskt ladda upp gigantiska mängder filer.

Inte nog med att man satte ett tak på 1 TB för de kunderna, man ströp även 100 och 200 GB planerna till 50 GB. Men framför allt blev gratistjänstens 15 GB filer plus 15 GB bonusplats för foton bantat till 5 GB utan någon bonus.

Detta fick så klart användarna att gå i taket och fråga varför Microsoft straffade alla kunder och inte bara dem som utnyttjat systemet. En protest på Onedrives forum har röstats upp över 70 000 gånger.

Microsoft har nu i det tysta faktiskt backat på den senare nedskärningen. Men bara om du aktivt anmäler att du vill ha kvar dina 15 + 15 gigabyte. Detta gör du på länken preview.onedrive.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.