Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Ny ”mellanmodell” i BeoVision Avant-serien

B&O har presenterat 75-tumsversionen av highend-TV:n BeoVision Avant. Givetvis med 4K-upplösning.

Av / 2015-01-07 - 18:18
Ny ”mellanmodell” i BeoVision Avant-serien

Det går inte att undvika Ultra High Definition TV på CES-mässan. Både för att TV-apparaterna finns i högre antal än någonsin och för att de flesta av dem är riktigt stora.

Bang & Olufsen har också tagit med sig en ny 4K-skärm till Las Vegas. Det handlar om en mellanmodell i BeoVision Avant-serien. Om man nu kan kalla en 75-tummare för närmare 150 000 kronor för en mellanmodell!

I och med den nya modellen finns Avant i tre olika storlekar: 55, 75 och 85 tum. Alla har Ultra High Definition-upplösning (4K) och avancerat ljudsystem. Högtalarna fälls ut när TV:n sätts på, samtidigt som det motorstyrda stativet vrider sig, allt i en noggrant koreograferad rörelse. En tryckning på fjärrkontrollen flyttar TV:n till en förprogrammerad position och ställer in rätt volym och favoritkanal.

BeoVision Avant har fått utmärkelsen “International CES 2015 Innovations Design and Engineering Honoree” i kategorin High Performance Home Audio.

Vi har testat 55-tumsversionen av Avant och blev förtjusta i både bilden och ljudet.

75-tummaren kommer till butikerna i slutet av februari och kostar 150 000 kronor. Sedan tillkommer vägg- eller golvstativ för ungefär 15 000 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen