Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

MicroSD-kort med 200 GB!

För första gången någonsin kan konsumenter lagra upp till 20 timmars Full-HD-video på ett minneskort som är lika litet som en lillfingernagel.

Av / 2015-03-05 - 09:38
MicroSD-kort med 200 GB!

På Mobile World Congress i Barcelona har SanDisk lanserat ett microSD-kort till mobiltelefoner med en kapacitet på otroliga 200 GB.

Det är inte mer än ett år sedan SanDisk lanserade ett kort med 128 GB, kapaciteten har alltså ökat med 56 procent på 12 månader.

MicroSD-kortet har en överföringshastighet på 90 MB/s och har en app, Memory Zone, som hjälper användaren att hålla ordning på mobilens lagring – den kan till exempel överföra filer automatiskt till microSD-kortet om mängden data i det inbyggda minnet överskrider en viss nivå.

200 GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition (ja, det heter faktiskt så!) släpps under andra kvartalet i år och kostar 400 dollar, alltså drygt 3 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen