Search
Generic filters

Inbrott på Audeze-fabriken

Tjuvar stal hörlurar och utrustning värd en kvarts miljon dollar.

Audeze åtnjuter stor popularitet nu för tiden. Och somliga väljer att vandra på den mörka stigen för att slå klorna i de eftertraktade hörlurarna. Huvudkontoret i Costa Mesa, Kalifornien, blev i helgen av med hörlurar och produktionsmaterial värt 250 000 dollar, alltså närmare två miljoner svenska kronor. Tjuvarna tog sig in genom att skära hål i en port och sedan åla sig längs golvet, skriver Stereophile.

Inbrottet utfördes av personer som hade på sig skidmasker och handskar. Larmet gick inte igång eftersom rörelsesensorerna var inställda på att strunta i möss, råttor och andra djur som rör sig nära golvet.

Den kritikerrosade modellen LCD-X ska finnas bland de stulna lurarna. Audeze-chefen ber därför kunder att vara extra vaksamma och skeptiska till hörlurar som säljs till rabatterade priser, eller från icke-auktoriserade handlare på eBay och amazon.com.

AudezeRobberyGarage-500x250

Audeze har utfäst en belöning på 10 000 dollar till den som har information som leder till att tjuvarna fångas.

Serienummer kan kontrolleras på Audezes hemsida.

audeze.com

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.