SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

I Kina har de 3D-printat ett helt lägenhetskomplex

Med hjälp av en enorm 3D-skrivare har ett kinesiskt företag byggt ett hus i fem våningar och en villa på 1100 kvadratmeter!

3D-utskrifter kan användas till mycket. Vi har tidigare berättat om en man från Minnesota som har skrivit ut ett litet slott som står i hans trädgård!

Nu bevisar däremot ett kinesiskt företag som heter WinSun att 3D-tekniken har kommit så långt att den kan användas i den verkliga världen för att bygga hus och lägenheter.

Skærmbillede-2015-01-20-kl.-15.29.22

På en utställning i Sozhou Industrial Park visar företaget åtminstone upp exempel på båda delar. Både huset och lägenheterna är byggda av stora element som WinSun skrivit ut av ett material som består av cement och industriavfall. Själva 3D-skrivaren är 6,6 meter hög, 10 meter bred och 40 meter lång.

20141222122611919

Ritningen till det 3D-printade huset består av tekniska illustrationer som gjorts i CAD-programvara, och i praktiken finns inga gränser för vad man kan bygga med hjälp av 3D-tekniken. På sikt hoppas WinSun kunna skriva ut i mycket större skala och till exempel bygga skyskrapor och broar på samma sätt.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.
  Undvik felköp på Black Friday – satsa på testvinnarna!
  HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.
  Den taiwanesiska tillverkaren av mopeder och motorcyklar presenterar sin elektriska KYMCO F9 på torsdag.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.