Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

I Kina har de 3D-printat ett helt lägenhetskomplex

Med hjälp av en enorm 3D-skrivare har ett kinesiskt företag byggt ett hus i fem våningar och en villa på 1100 kvadratmeter!

Av / 2015-01-21 - 10:18
I Kina har de 3D-printat ett helt lägenhetskomplex

3D-utskrifter kan användas till mycket. Vi har tidigare berättat om en man från Minnesota som har skrivit ut ett litet slott som står i hans trädgård!

Nu bevisar däremot ett kinesiskt företag som heter WinSun att 3D-tekniken har kommit så långt att den kan användas i den verkliga världen för att bygga hus och lägenheter.

Skærmbillede-2015-01-20-kl.-15.29.22

På en utställning i Sozhou Industrial Park visar företaget åtminstone upp exempel på båda delar. Både huset och lägenheterna är byggda av stora element som WinSun skrivit ut av ett material som består av cement och industriavfall. Själva 3D-skrivaren är 6,6 meter hög, 10 meter bred och 40 meter lång.

20141222122611919

Ritningen till det 3D-printade huset består av tekniska illustrationer som gjorts i CAD-programvara, och i praktiken finns inga gränser för vad man kan bygga med hjälp av 3D-tekniken. På sikt hoppas WinSun kunna skriva ut i mycket större skala och till exempel bygga skyskrapor och broar på samma sätt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen