Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huawei får åter samarbeta med Microsoft

Mjukvarujätten har fått en licens för att exportera teknologi till det kinesiska företaget.

Av / 2019-11-25 - 14:25
Huawei får åter samarbeta med Microsoft

För över ett halvår sedan började motgångarna för Huawei. Den kinesiska elektronikjätten hamnade på den amerikanska regeringens så kallade ”Entity List” över verksamheter som inte tilläts få tillgång till amerikansk teknik.

Det innebar bland annat att Google blev tvungna att blockera Huaweis tillgång till nya versioner av Android, samt kommande säkerhetsuppdateringar av existerande Huawei-mobiler.

Men det innebar också att Huaweis PC-verksamhet drabbades. Den kinesiska firman har annars på senaste tiden haft riktigt bra bärbara Windows-datorer – som Matebook X Pro och Matebook 13 – men dessa modeller försvann plötsligt från Microsofts amerikanska online-butik.

Huawei MateBook 13 (Foto: Huawei)

Goda nyheter från de amerikanska myndigheterna

I går meddelande Microsofts talesman till nyhetsbyrån Reuters att det amerikanska handelsdepartementet den 20 november godkänt en ansökan från Microsoft om tillståand att åter exportera mjukvaruprodukter till Huawei.

Enligt Reuters menar analytikern Dan Ives, från Wedbush Securities, att tillståndet troligen omfattar operativsystemet Windows.

Microsoft har dock avböjt att kommentera ytterligare till Reuters.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen