SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Harley-Davidsons elektriska motorcykel på världsturné

Motorcyklister från hela världen får vara med och forma den första elektriska Harleyn.

Vi har berättat om Harley-Davidsons elektriska motorcykel förut, och nu tar de sitt Project LiveWire Experience Tour på turné för att visa upp och låta hela världen få prova deras första ”elcykel”.

Projektet debuterade förra året och nu får utvalda kunder i Asien, Europa, Kanada och USA en möjlighet att testa och tycka till om cykeln.

Project LiveWire handlar om att blanda Harley-Davidsons välkända stil med den senaste tekniken, med förhoppningen att kunna ge en helt ny upplevelse av den karaktäristiska designen, ljudet och känslan. Motorcykeln sägs ge ”en unik och engagerande körupplevelse, med snabb acceleration och ett omisskännligt nytt ljud.”

Det är framför allt det här med nytt ljud som vi tycker gör detta till ett så spännande projekt. Man känner ju igen ljudet från en Harley-Davidson på en kilometers håll. Vad händer när MC:n blir elektrisk?

elektrisk_harley2
Inte till salu
Project LiveWire-motorcykeln går inte att köpa utan är bara framtagen för att ta reda på vilka förväntningar motorcyklister ställer på en Harley-Davidson. Kunderna bjuds in för att testköra och sedan berätta vad de tycker, plus få reda på mer om projektets historia. Även de som inte kör motorcykel får en möjlighet att känna på kraften i Project LiveWire med hjälp av en simulator.

2014 var det fler än 15 000 kunder som berättade vad de tyckte om Project LiveWire, inklusive de 6 800 personer som fick testköra under fjolårets Experience Tour i USA.

Sverige finns dessvärre inte med i turnéplanen, så de som är intresserade får åka till Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland eller Holland:

Hit kommer den elektriska motorcykeln:
Storbritannien: 16–17 maj
Frankrike: 27–28 juni
Italien: 11–12 juli
Tyskland: 18–19 juli
Holland: 8–9 augusti

Läs mer på projectlivewire.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.
  Undvik felköp på Black Friday – satsa på testvinnarna!
  HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.
  Den taiwanesiska tillverkaren av mopeder och motorcyklar presenterar sin elektriska KYMCO F9 på torsdag.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.