Search
Generic filters

Ha inte sex med din robot!

All som köper den snacksaliga roboten Pepper måste skriva under på att de inte ska ha sex med den.

Även om det faktum att robotarna blir allt smartare och mer mänskliga skrämmer vissa personer så går det inte att bortse från att väldigt många robotar gör stor nytta. De kan till exempel användas för att hjälpa till både hemma och på sjukhus.

Den 120 cm höga roboten Pepper säljs till privatpersoner för ungefär 15 000 kronor och är gjord för att vara sällskap åt ensamma personer. Roboten läser av dina känslor med hjälp av en algoritm som känner igen ansiktsuttryck och kroppsspråk, och väljer sedan ett passande program för kommunikation.

Klausul
Men alla former av sällskap är inte tillåtna. När du ska köpa Pepper måste du godkänna en klausul som bland annat innehåller texten ”Ägaren får inte utföra sexuella handlingar eller andra oanständiga aktiviteter.” Det är inte heller tillåtet att pilla på programvaran för att ge den en sexig röst.

https://www.youtube.com/watch?v=NvJ7KWlgCaU

Att en del använder sig av automatiska föremål för att gosa lite extra är inget nytt. 

Dessutom får man inte ta med sig roboten ut, eller använda den för att ”orsaka skador på andra människor”. Pepper får inte heller användas för att skicka ut skräppost!

Roboten har visat sig vara oerhört populär, den första upplagan på 1 000 enheter såldes slut i nätbutiken på bara en minut.

Källa: AFP

(Artikelfoto: SoftBank)

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.