SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Google lanserar Android VR

Google är på gång med Virtual Reality-glasögon som fungerar utan dator eller mobil.

Det kryllar av VR-varianter nu för tiden. Samsung Gear VR testade vi den så kallade ”Innovator Edition”-varianten av för ett par månader sedan och sedan dess har andra som LG 360 VR, HTC Vive och Oculus släppts på marknaden.

Både Samsung Gear VR och LG 360 VR kräver en smartmobil för att fungera, men HTC Vive och Oculus Rift måste kopplas till en kraftfull PC.

Nu är Google på gång med ett Android VR-headset som vare sig behöver mobil eller dator för att fungera. Det rapporterar Android Police, som har sett Android VR-namnet i en app för Android-utvecklare – Google Play Developer Console.

Skärmdump från Google Play Developer Console. Källa: Android Police
Skärmdump från Google Play Developer Console. Källa: Android Police

Före detta chefredaktören för Engadget, Peter Rojas, som nu är investerare i teknikbranschen, skrev för ett par dagar sedan på Twitter att Google kommer att lansera Android VR på Google I/O (Googles årliga utvecklarkonferens) som går av stapeln i nästa vecka:

Förutom att inte behöva någon mobiltelefon kommer inte Googles glasögon att kräva tredjepartsprogram, vilket exempelvis Samsung Gear VR gör eftersom den är utvecklad i samarbete med Oculus och ger tillgång till VR-appar via Oculus app-butik.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.