Rykten

Google är på gång med Virtual Reality-glasögon som fungerar utan dator eller mobil.
forfatter

Det kryllar av VR-varianter nu för tiden. Samsung Gear VR testade vi den så kallade ”Innovator Edition”-varianten av för ett par månader sedan och sedan dess har andra som LG 360 VR, HTC Vive och Oculus släppts på marknaden.

Både Samsung Gear VR och LG 360 VR kräver en smartmobil för att fungera, men HTC Vive och Oculus Rift måste kopplas till en kraftfull PC.

Nu är Google på gång med ett Android VR-headset som vare sig behöver mobil eller dator för att fungera. Det rapporterar Android Police, som har sett Android VR-namnet i en app för Android-utvecklare – Google Play Developer Console.

Skärmdump från Google Play Developer Console. Källa: Android Police
Skärmdump från Google Play Developer Console. Källa: Android Police

Före detta chefredaktören för Engadget, Peter Rojas, som nu är investerare i teknikbranschen, skrev för ett par dagar sedan på Twitter att Google kommer att lansera Android VR på Google I/O (Googles årliga utvecklarkonferens) som går av stapeln i nästa vecka:

Annons

Förutom att inte behöva någon mobiltelefon kommer inte Googles glasögon att kräva tredjepartsprogram, vilket exempelvis Samsung Gear VR gör eftersom den är utvecklad i samarbete med Oculus och ger tillgång till VR-appar via Oculus app-butik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Läs också: