TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Cykeln som flyger på vattnet

Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.

forfatter
Publicerad 2022-07-06 - 16:37

Manta5 är tillverkaren bakom havscykeln, som påstås vara ”hälften cykel, hälften flygplan”. Flyga kan den dock inte. Men det ska kännas som att man svävar över vattnet, och med en toppfart på 21 km/h (11 knop) kan det bli en riktigt rolig åktur på vattnet.

Manta5 Hydrofoiler XE 1 lifestyle
Du väljer själv hur mycket hjälp du vill ha av motorn. Foto: Manta5

Den fungerar som en elcykel genom att du måste trampa själv, men får hjälp av motorn för att komma framåt.

Som med en vanlig elcykel kan du justera hur mycket hjälp du får från motorn, som har 250 watt och 90 Nm vridmoment. Du får ca 1 timme ur batteriet med maximal hjälp, medan du har cirka 4 timmar på dig om du använder mest muskelkraft. Det tar cirka 4 timmar att ladda batteriet helt.

Havscykeln har en 2 meter bred vinge bak, som ger stöd så att du inte kapsejsar. Strax ovanför detta sitter propellern, som driver dig framåt genom att skyffla vattnet bakåt. Framtill finns en något kortare stödvinge på 1,2 meter och en liten skida ansluten till styrningen.

Stora delar av cykeln är kolfiber, för lägsta möjliga vikt, så att den ligger högt i vattnet och därmed använder mindre energi på att komma framåt, och det ger också en bekvämare åktur i grov sjö.

Hydrofoiler XE 1
Foto: Manta5

Hydrofoiler XE-1: pris och tillgänglighet

Manta5 Hydrofoiler XE-1 kan beställas nu för 7990 euro(!) plus frakt.

Mer info: eu.manta5.com

Fler transportmedel:

Ducati MIG-S elcykel

Kolla in denna schyssta Ducaticykel

Elcykel från Ducati. Inte en, utan fyra stycken.

Ny elcykel från Vanmoof kan köra 50 km/h

Vanmoof lanserar blixtsnabb elcykel

Men så snabbt får du inte ens köra en elcykel!

Crescent ELMA har ABS-bromsar

Kolla här, ABS-bromsar på en cykel

Säker inbromsning med avancerad bromsteknik.

Segway-Ninebot KickScooter F40D

Nu är Segway en elsparkcykel

Segway Ninebot KickScooter F40D är ett utmärkt transportmedel för korta sträckor i stan, men akta dig så att den dyra elskotern inte blir stulen!

Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Följ Ljud & Bild