Nyheter

I sina försök att banta ner verksamheten före försäljning har Bang & Olufsen sålt teknikbolaget ICEpower.
Annons
Annons
forfatter

Det berömda danska elektronikföretag Bang & Olufsen är fortfarande till salu, men ännu har ingen affär gjorts. Det finns ett namn på en möjlig köpare, som bolaget har förhandlat med länge: kinesiska Sparkle Roll Group, som ägs av Qi Jianhong. Men ännu så länge har inte miljardären satt sin signatur på något kontrakt.

Däremot har det skrivits ett annat kontrakt på Bang & Olufsens kontor. Det handlar om teknikdivisionen ICEpower, som ligger bakom B & O:s klass D-förstärkarsteg. ICEpower levererar förstärkare till både B&O:s egna produkter och andra. Det kommer de att fortsätta att göra men i framtiden som ett självständigt bolag och inte som en del av Bang & Olufsen.

B&O har avslöjat att handlar om en så kallad ”management buyout”, vilket innebär att ICEpower har köpt loss sig själva från moderbolaget. B&O får 32 miljoner danska kronor för ICEpower, vilket förväntas leda till ytterligare 23 miljoner danska kronor i kassan för B&O.

Bang & Olufsen har idag presenterat sitt bokslut för tredje kvartalet av räkenskapsåret 2015-2016. Där redovisas en nettovinst på 17 miljoner danska kronor. De tre första kvartalen av räkenskapsåret slutar dock på sammanlagt minus på 98 miljoner danska kronor. Omsättningen är 1,9 miljarder danska kronor.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Det har gått sju årtionden sedan de första Klipschorn-högtalarna gjordes. Men modellen byggs och säljs fortfarande.
Kompakt ministereo med strömning, radio och CD-spelare.
High-end nätverksspelare får Organik DAC.
Nu stöder flera modeller Roon.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Ännu en gång flyttas premiärerna för stora filmtitlar fram.
77 mils räckvidd, Burmester-ljudsystem och MBUX-infotainment. Garanterad en lyxbil av stora mått.
Creative lovar att SXFI Air Gamer passar alla tack vare både trådlöst och trådbundet ljud.
Sony uppdaterar sina flaggskepp.
Helt elektrisk version av X1.
För första gången på tio år petar AMD Ryzen ner Intel i nya gaming-datorer från Dell och Alienware.
Nu kan du leta reda på saker som inte är gjorda av Apple.
Harrison Ford-filmen från 1986 gör comeback som TV-serie.
Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.