Nyheter

I sina försök att banta ner verksamheten före försäljning har Bang & Olufsen sålt teknikbolaget ICEpower.
Annons
Annons
forfatter

Det berömda danska elektronikföretag Bang & Olufsen är fortfarande till salu, men ännu har ingen affär gjorts. Det finns ett namn på en möjlig köpare, som bolaget har förhandlat med länge: kinesiska Sparkle Roll Group, som ägs av Qi Jianhong. Men ännu så länge har inte miljardären satt sin signatur på något kontrakt.

Däremot har det skrivits ett annat kontrakt på Bang & Olufsens kontor. Det handlar om teknikdivisionen ICEpower, som ligger bakom B & O:s klass D-förstärkarsteg. ICEpower levererar förstärkare till både B&O:s egna produkter och andra. Det kommer de att fortsätta att göra men i framtiden som ett självständigt bolag och inte som en del av Bang & Olufsen.

B&O har avslöjat att handlar om en så kallad ”management buyout”, vilket innebär att ICEpower har köpt loss sig själva från moderbolaget. B&O får 32 miljoner danska kronor för ICEpower, vilket förväntas leda till ytterligare 23 miljoner danska kronor i kassan för B&O.

Bang & Olufsen har idag presenterat sitt bokslut för tredje kvartalet av räkenskapsåret 2015-2016. Där redovisas en nettovinst på 17 miljoner danska kronor. De tre första kvartalen av räkenskapsåret slutar dock på sammanlagt minus på 98 miljoner danska kronor. Omsättningen är 1,9 miljarder danska kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.
Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.
En gång i tiden var jakten på det optimala ljudet varje ung mans hobby. Numera föredrar de flesta att spisa musik som bakgrundsunderhållning. Den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka. Men nuet påminner ändå lite om den.
Nu finns det äntligen en Hegel-förstärkare för vinylfantaster.
Philips lanserar hörlurar och öronproppar för träning och sport.
Samsung har utvecklat en ny app som gör att du kan kalibrera TV:n själv med din mobiltelefon.
Flaggskeppet får inte bara 8K-video och 50 Mp, kameran är gnistrande snabb också.
BMW:s kommande elbil visar vad den kan på testbanan.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-avkodning och hörlursförstärkare.
Framför allt blir OnePlus 9 en betydande uppgradering jämfört med OnePlus 8, men skärmarna är inte så annorlunda mot förra året.
Hörlurarna Nova H1 är gjorda för kvinnor och andra som gillar att smycka sig med örhängen.
Liten sub med oanade krafter.
En av Netflix mest populära filmer någonsin får snart en (eller flera) uppföljare.
Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.
I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.
Nu kan du se fram emot mer pompa och ståt, intriger och sex bland societeten på 1800-talet.