Search
Generic filters

B&O säljer ICE

I sina försök att banta ner verksamheten före försäljning har Bang & Olufsen sålt teknikbolaget ICEpower.

Det berömda danska elektronikföretag Bang & Olufsen är fortfarande till salu, men ännu har ingen affär gjorts. Det finns ett namn på en möjlig köpare, som bolaget har förhandlat med länge: kinesiska Sparkle Roll Group, som ägs av Qi Jianhong. Men ännu så länge har inte miljardären satt sin signatur på något kontrakt.

Däremot har det skrivits ett annat kontrakt på Bang & Olufsens kontor. Det handlar om teknikdivisionen ICEpower, som ligger bakom B & O:s klass D-förstärkarsteg. ICEpower levererar förstärkare till både B&O:s egna produkter och andra. Det kommer de att fortsätta att göra men i framtiden som ett självständigt bolag och inte som en del av Bang & Olufsen.

B&O har avslöjat att handlar om en så kallad ”management buyout”, vilket innebär att ICEpower har köpt loss sig själva från moderbolaget. B&O får 32 miljoner danska kronor för ICEpower, vilket förväntas leda till ytterligare 23 miljoner danska kronor i kassan för B&O.

Bang & Olufsen har idag presenterat sitt bokslut för tredje kvartalet av räkenskapsåret 2015-2016. Där redovisas en nettovinst på 17 miljoner danska kronor. De tre första kvartalen av räkenskapsåret slutar dock på sammanlagt minus på 98 miljoner danska kronor. Omsättningen är 1,9 miljarder danska kronor.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.