Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 10Delta

B&O säljer ICE

I sina försök att banta ner verksamheten före försäljning har Bang & Olufsen sålt teknikbolaget ICEpower.

Skrivet av / 2016-04-06 - 21:09
B&O säljer ICE

Det berömda danska elektronikföretag Bang & Olufsen är fortfarande till salu, men ännu har ingen affär gjorts. Det finns ett namn på en möjlig köpare, som bolaget har förhandlat med länge: kinesiska Sparkle Roll Group, som ägs av Qi Jianhong. Men ännu så länge har inte miljardären satt sin signatur på något kontrakt.

Däremot har det skrivits ett annat kontrakt på Bang & Olufsens kontor. Det handlar om teknikdivisionen ICEpower, som ligger bakom B & O:s klass D-förstärkarsteg. ICEpower levererar förstärkare till både B&O:s egna produkter och andra. Det kommer de att fortsätta att göra men i framtiden som ett självständigt bolag och inte som en del av Bang & Olufsen.

B&O har avslöjat att handlar om en så kallad ”management buyout”, vilket innebär att ICEpower har köpt loss sig själva från moderbolaget. B&O får 32 miljoner danska kronor för ICEpower, vilket förväntas leda till ytterligare 23 miljoner danska kronor i kassan för B&O.

Bang & Olufsen har idag presenterat sitt bokslut för tredje kvartalet av räkenskapsåret 2015-2016. Där redovisas en nettovinst på 17 miljoner danska kronor. De tre första kvartalen av räkenskapsåret slutar dock på sammanlagt minus på 98 miljoner danska kronor. Omsättningen är 1,9 miljarder danska kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Threads snart i Europa

Bard AI tittar på Youtube

Black Friday är rena mörkret!

Så här illa kan det gå! De värsta skräckhistorierna från Black Friday

Kaos för ChatGPT

Black Friday/Black Week/Black Month

Sweatshop-arbetare tränar din AI

Toyota ska massproducera solid state-batterier

Musks sarkastiska chattbot

Laser-vägar på månen?

ChatGPT ute på nätet

ChatGPT breder ut sina vingar

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen