Nyheter

Bang & Olufsen lånar teknologisk TV-kompetens av LG.
Annons
Annons
forfatter

Danska B&O bygger produkter som är bland de snyggaste och mest åtråvärda på hemelektronikmarknaden och kvaliteten brukar vara oerhört hög. Men som nischat designmärke är det svårt att konkurrera med globala märken som säljer tusen gånger så många exemplar av varje modell.

Därför har det danska bolaget inlett ett samarbete med sydkoreanska LG om utveckling av TV-apparater. Enligt högste chefen, Tue Mantoni, görs det för att garantera att B&O ska kunna fortsätta tillhöra täten i den oerhört snabba TV-utvecklingen.

Läs också: Flat och fantastisk – LG 65EF950V

Det kostar B&O 15 miljoner danska kronor att etablera partnerskapet. För den investeringen får företaget tillgång till LG:s utvecklings- och produktionsapparat. Tanken är att B&O:s TV-apparater i framtiden ska designas och konceptutvecklas hemma i Struer, medan den tekniska utvecklingen och själva tillverkningen ska göras hos LG. Tue Mantoni räknar med att B&O kan spara 150–200 miljoner kronor på samarbetet när det är helt etablerat om tre år.

Samarbetet med LG betyder dock inte att den gamla planen om att sälja hela företaget inte är aktuell längre. Bang & Olufsen förhandlar fortfarande med en eller flera möjliga köpare, men ännu så länge finns inget konkret anbud.

Annons

Källa: Finans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

BlueParrott M300-XT har upp till 15 timmars samtalstid och reducerar oväsen från omgivningen med 80 procent.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.