Search
Generic filters

B&O ingår partnerskap med LG

Bang & Olufsen lånar teknologisk TV-kompetens av LG.

Danska B&O bygger produkter som är bland de snyggaste och mest åtråvärda på hemelektronikmarknaden och kvaliteten brukar vara oerhört hög. Men som nischat designmärke är det svårt att konkurrera med globala märken som säljer tusen gånger så många exemplar av varje modell.

Därför har det danska bolaget inlett ett samarbete med sydkoreanska LG om utveckling av TV-apparater. Enligt högste chefen, Tue Mantoni, görs det för att garantera att B&O ska kunna fortsätta tillhöra täten i den oerhört snabba TV-utvecklingen.

Läs också: Flat och fantastisk – LG 65EF950V

Det kostar B&O 15 miljoner danska kronor att etablera partnerskapet. För den investeringen får företaget tillgång till LG:s utvecklings- och produktionsapparat. Tanken är att B&O:s TV-apparater i framtiden ska designas och konceptutvecklas hemma i Struer, medan den tekniska utvecklingen och själva tillverkningen ska göras hos LG. Tue Mantoni räknar med att B&O kan spara 150–200 miljoner kronor på samarbetet när det är helt etablerat om tre år.

Samarbetet med LG betyder dock inte att den gamla planen om att sälja hela företaget inte är aktuell längre. Bang & Olufsen förhandlar fortfarande med en eller flera möjliga köpare, men ännu så länge finns inget konkret anbud.

Källa: Finans

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.