annons
annons
Sommarerbjudande: Prova Ljud & Bild i 4 veckor för 0 kronor! Prova Ljud & Bild
annons
annons
annons

Superflat TV eller projektor med supersvärta – upp till dig!

Ingen plasma men ändå väl så intressanta nyheter för cineasterna från JVC.


Den nya superflata TV-familjen från JVC är marknadens hittils tunnaste med inbyggd mottagare. De väger dessutom inte så mycket så man inte behöver fästanordningar i industriklass för att hänga dem på väggen. Sist men inte minst är strömförbrukningen reducerad mot tidigare modeller.

Större delen av skärmen är blott 39 millimeter tunn och den maximala tjockleken i mitten av skärmen är på 74 millimeter. Det är ungefär hälften av vad de flesta skärmar som kallar sig ”platta” är. 42-tumsvarianten väger mindre än 20 kg drar vid bruk 190 watt vilket är i den lägre änden av skalan..

Serien inkluderar två 42-tummare (LT-42DS9 og LT-42S90) och två 46-tummare (LT-46DS9 och LT 46S90) med tre HDMI-ingångar, intern digital eller analog mottagare och självklart med en upplösning på 1920 x 1080p.

Projektor med enorm kontrast
Om det snarare än projektorer som kittlar ens fantasi så kommer JVC med en nyhet även där – DLA-HD100. Vad är då speciellt med den? Den utnyttjar en teknologi som heter D-ILA och använder flytande kristaller precis som LCD men utan att vara baklyst. Det är nämligen LCD-projektorernas nackdel – det begränsar deras kontrastomfång. Med D-ILA belyses istället kristallerna ovanifrån ungefär som i en DLP-projektor – fast då utan den regnbågseffekt som brukar plåga dem. En perfekt lösning?

DLA-HD100 har en äkta panelkontrast på 30 000:1 vilket är konsumentmarknadens avgjort högsta hittils. Andra projektorer kommer bara nära med funktioner som dynamisk kontrast som läser av bilden och förändrar ljusstyrkan efter det. Och visst förbättrar dynamisk kontrast både mörka och ljusa scener. Problemet är bara att den inte kan göra så mycket åt scener med både starkt ljus och mörka skuggor på samma gång – här duger bara äkta kontrast.

Vi har redan nu en DL-HD100 i testlabbet och ett test av denna high-end-projektor kommer i aprilnumret av tidningen.
 
www.jvc.se
 

Läs också

LG SK10Y

LG SK10Y

Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

Lägg till som favorit
Sony HT-ZF9

Sony HT-ZF9

Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

Lägg till som favorit
6 bärbara projektorer

6 bärbara projektorer

Man behöver inte stanna hemma för att titta på film. Man behöver inte ens vara inomhus. Allt som behövs är en fickprojektor.

Lägg till som favorit
Allians i lyxklassen

Allians i lyxklassen

Steinway Lyngdorf och Samsung har en anläggning för dig som har vunnit på Lotto en gång till. Lägg till som favorit
Hemmabio på 12 kvadratmeter

Hemmabio på 12 kvadratmeter

Finns det hjärtrum så finns det stjärterum, burkar man säga. Och finns det stjärterum så finns det bannemej plats för en hemmabio också! Lägg till som favorit
Projektorduell

Projektorduell

Den ena har marknadens mörkaste svärta. Den andra har den högsta upplösningen som finns. Allt är dukat för en projektorduell i mästarklassen!

Lägg till som favorit
Denon AVC-X8500H

Denon AVC-X8500H

Denons nya flaggskepp är ett monster i hemmabion och tack vare hela 13 kanaler skapar den rumskänsla med stort R.

Lägg till som favorit