TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Stereoförstärkare från Onkyo

Onkyo kan mer än bygga fina hemmabioreceivrar, de har länge varit ett av japans bästa stereomärken – något de är mer kända för i hemlandet än här hos oss. Det kanske nya A-9377 kan ändra på.

forfatter
Publicerad 2009-08-18 - 07:52


Förstärkaren lämnar 80 watt per kanal i 8 ohm och 124 watt i 4 ohm. Den nästan 11 kilo tunga stereoförstärkaren har ett utgångssteg med diskreta komponenter och hög strömkapacitet på 2 x 8200 µF, vilket sägs vara nog för att ge den uthålliga muskler och bra dynamik.

A-9377 använder också en krets som kallas WRAT, som i praktiken är en liten återkoppling av musiksignalen. Enligt Onkyo ska tekniken ge en bättre transient- och detaljåtergivning. Förstärkaren har också en jordning av strömmen för varje krets, vilket ska reducera störningar.

På baksidan av förstärkaren finns Pre Out-utgångar för anslutning av separata effektförstärkare och bland annat en skivspelaringång för MM-pickuper. Onkyos iPod-dockor passar också, och med RI-styrsystemet kan man styra iPoden från förstärkarens fjärrkontroll.

A-9377 kostar 5 000 kronor och tar snart plats i vårt testrum, så häng med.

www.onkyo.net

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend