TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Soullegend till Stockholm, Göteborg och Malmö

Med den råaste rösten inom soul och med ett CV som få artister kan matcha är Mavis Staples Sverigebesök en händelse som inte bör missas av någon musikälskare. Det här är musikhistoria.

forfatter
Publicerad 2008-05-05 - 09:17

 
Ordet legend används alltför lättvindigt många gånger men en snabb titt i Mavis meritlista avslöjar att här är ordet befogat. Hon sjöng tillsammans med sin far och sina syskon i bandet The Staple Singers, under sextiotalet intog de regelbundet scenen som uppvärmning innan Marthin Luther King höll sina tal, hon uppträdde på den gigantiska Wattstax-festivalen år 1973 (Trailer-länk) och var inbjuden gästartist till The Bands avskedskonsert 1978, förevigad av Martin Scorsese i filmen The Last Waltz (Se deras uppträdande här). Sist men verkligen inte minst har hon vunnit ett Lifetime Grammy Award.
Hon uppträdde i Stockholm förra året och undertecknad som var på konserten på Berns måste säga att Mavis själv verkade riktigt berörd över mottagandet hon fick av publiken och hon kommenterade under kvällen att hon kände sig som Ella Fitzgerald när hon fick uppträda i en så vacker lokal. Inte så konstigt då att hon redan året efter gästar Sverige igen.

Biljetterna släpps 8 maj och de tre spelningarna blir:
30 Juli – Trädgår’n, Göteborg
31 Juli – Kulturbolaget, Malmö
1 Augusti – Berns, Stockholm
Priset är 350 kronor + serviceavgift och biljetterna hittar man enklast på Ticnet eller hos Ticnet- och ATG-ombud.
 
www.mavisstaples.com
www.ticnet.se
www.livenation.se
 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend