Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sony Xperia Z3: Här är specifikationerna

De kinesiska tele-myndigheterna har just godkänt Sonys kommande smartmobil-flaggskepp.

Av / 2014-08-22 - 10:07
Sony Xperia Z3: Här är specifikationerna

Sony har bjudit in till pressmöte 3 september i anslutning till IFA-mässan i Berlin. För ett år sedan var det Xperia Z1 som presenterades på mässan och Xperia Z2 kom redan ett halvår senare i samband med Mobile World Congress i Barcelona.

Och det är det mycket som tyder på at Sony tycks fortsätta med att lansera en ny toppmodell varje halvår. Nu – bara ett par veckor före Sonys pressmöte – har nämligen de kinesiska telemyndigheterna TEENA godkänt två versioner av en telefon som heter Xperia Z3. De officiella rapporterna kan du läsa här och här (på kinesiska).

Men kanske just eftersom Z3 bara kommer ett halvår efter Z2 är det inga stora skillnader på den nuvarande och den kommande toppmodellen.

Xperia Z3 blir en smula smalare och lättare än Xperia Z2 (7,35 mm mot 8,2 mm och 158,4 g mot 163 g), skärmen (5,2 tum) och upplösningen (Full-HD) är dock desamma. Det gäller även frontkameran (20,7 Mp), internminnet (3 GB RAM) och den inbyggda lagringskapaciteten (16 GB). Förutom de fysiska måtten är den enda reella skillnaden att den nya telefonen får en 2,5 GHz quad-core-processor från Qualcomm, medan Xperia Z2 hade en 2,3 GHz quad-core-processor.

I galleriet nedan kan du se bilder på kommande Sony Xperia Z3.

xperia-z3-tenaa-1 xperia-z3-tenaa-3 xperia-z3-tenaa-2 xperia-z3-tenaa-4 xperia-z3-tenaa-5
<
>
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen