TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Gör balkongdörren smart

Många vill ha ett smart dörrlås, men glömmer altandörren. Med Secuyou Smart Lock har du säkrat bakdörren också.

forfatter
Publicerad 2021-10-17 - 08:00

Secuyou är en dansk specialist på smarta dörrlås för terrassen. Yale och Doorman har nästan fått monopol på smarta dörrlås här hemma, Secuyou hoppas kunna åstadkomma samma sak med sitt nyckellösa Smart Lock-altandörrlås.

Läs också Lägenhet i bostadsrättsförening? Här är det smarta låset för dig Yale Linus ger dörrlåset nya funktioner. Det förändrar lite eller ingenting på utsidan av dörren, så bostadsföreningens styrelse har inget att säga till om, och vaktmästaren kan fortfarande använda huvudnyckel.
Yale Linus SPREAD

Tanken är att villaägare säkrar sina altandörrar i mindre utsträckning än andra dörrar. Ofta kan man helt enkelt glömma att låsa altandörren när man går hemifrån, eller så orkar man inte gå genom hemmet – kanske till en annan våning – för att låsa. Man ska ju bara ut ett kort litet ärende …

Eller så har man åkt på semester och har en dålig känsla av att ha glömt något. Sedan inser man att altandörren är olåst. Inget att göra, man är ju bortrest.

Låser sig själv

Med Smart Lock hoppas Secuyou kunna ge lite mer sinnesro genom att lösa det här problemet. Låset är automatiserat och låser sig själv när man lämnar huset. Har man dessutom ett utvändigt dörrhandtag kan man få nyckelfri åtkomst utifrån med smartmobilen.

Inte röststyrt

Tyvärr kan Secuyou Smart Lock inte röststyras med vare sig Google Assistant eller Apple HomeKit, utan måste styras med en egen app.

Hur det automatiska låset fungerar i praktiken om en person lämnar huset medan andra är hemma får vi snart reda på, eftersom vi har fått ett lås att testa själva.

Secuyou Smart Lock: Pris och tillgänglighet

Secuyou Smart Lock kostar 1 900 kronor och finns att köpa i butik. Kom ihåg att du måste välja om dörren är vänster- eller högerhängd.

Mer info: secuyou.dk

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Robotgräsklippare firar Curiositys födelsedag Curiosity Rover har idag varit på Mars i 10 år. Det firas av 100 000 robotgräsklippare.
3D-printade lampor från Signify Belysningstillverkaren Signify presenterar, under namnet Philips MyCreation, en kollektion 3D-printade lampor i återvunnet och återvinningsbart material.
Smart övervakning och webbkameror Toucan Solutions lanseras i Norden med smarta hemprodukter.
Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend