Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Ny instegsmodell av skaftdammsugare från Miele

Miele breddar sitt sortiment av sladdlösa skaftdammsugare i och med lanseringen av nya instegsmodellen Duoflex HX1.

Skrivet av / 2023-11-10 - 10:10
Ny instegsmodell av skaftdammsugare från Miele

Mieles nya skaftdammsugare Duoflex HX1 kan med en enkel handvändning förvandlas från komplett dammsugare till handhållen enhet, genom att man skjuter ned låsringen för att frigöra PowerUnit (bestående av motor, uppladdningsbart batteri och dammlåda) från röret.

Enhetens rengöringsprestanda är ett direkt resultat av Digital Efficiency-motorn i kombination med monocyklondesignen, även känd som Vortex Technology, meddelar Miele, och berättar att detta stöds ytterligare av den nya, 25 cm breda och Multi Floor elektroborsten, vars rullborste automatiskt känner av typen av golvbeläggning – på hårda golv minskar hastigheten, vilket spar energi och ökar drifttiden.

Litiumjonbatteriet anges i sololäge utan elektroborste ge upp till 55 minuters rengöring vid lägsta inställning, medan drifttiden vid maximal effekt med elektroborste monterad reduceras till tolv minuter.

Miele-DuoflexHX1_1 Miele-DuoflexHX1_2
<
>
Miele Duoflex HX1. Foto: Miele

Duoflex HX1 är försedd med tvåstegs filtersystem. Grov smuts filtreras bort i det första steget i förfiltret, och samlas i den genomskinliga dammbehållaren, medan det fina dammet passerar till det andra steget av filtreringen, med dammfilter. Detta filtersystem håller kvar 99,99 procent av fint damm, anger företaget.

Det Duoflex saknar i jämförelse med Mieles Triflex-modeller är att man inte kan montera PowerUnit nära golvet, för att få en låg tyngdpunkt och bättre balans vid dammsugning av större ytor.

Pris och tillgänglighet

Miele Duoflex HX1 kommer lanseras i fyra olika utföranden – Basmodell (röd/grå, blå/grå, gul/grå), Cat&Dog (svart/grå), Extra (vit/grå), Total Care (svart/guld). Basmodellen levereras med standardväggfäste medan de övriga har SpeedLock-väggfäste, vilket innebär att dammsugaren på ett enkelt sätt kan tas ner från väggfästet antingen som handenhet eller komplett dammsugare. Priser och exakt lanseringsdatum är i skrivande stund inte känt.

Läs också Mer mångsidig Dyad Pro Roborocks våt- och torrdammsugare kan nu fås med fyra tillbehör för mångsidigare städning.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Höj mysfaktorn och sänk elräkningen

Topp 5: De bästa julklapparna för det smarta köket

Termosbryggare från Wilfa

Batteribackup från Segway

Tyst, kraftfull och energieffektiv

En björn i sortimentet

Nya smarta lampor från WiZ - en av dem ser dig

Nya prisvärda Roborock i handeln

Två kvarnar i kompakt kaffemaskin

Braun MultiGrill

Rundseende säkerhetskamera från Aqara

Smeg High-Performance Blender

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen