Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Smart belysning med trä-look

Nanoleaf Elements är smarta ljuspaneler som inte ser ut som lampor. Och som härmar naturens färgnyanser.

Nanoleaf Elements är en ny serie smarta ljuspaneler från Nanoleaf. Som namnet antyder är det naturen och elementen som har varit inspirationskällor.

Vi har tidigare testat de moduluppbyggda Aurora-ljuspanelerna från Nanoleaf. Men den här gången har de en mer dämpad stil. Elementpanelerna är nämligen trämönstrade, vilket gör att de är riktigt stiliga även när ljuset är släckt. Och som tidigare varianter kan de sättas upp i formationer och mönster på väggen, helt efter personlig smak och budget. Panelerna sätts fast med dubbelhäftande tejp som ingår.

Nanoleaf Elements close-up

Panelerna har en trämönstrad yta som gör att de inte bara ser ut som släckta lampor när de inte lyser. (Foto: Nanoleaf)

Ljuspanelerna kan lysa i flera nyanser av naturligt ljus (1 500–4000 grader Kelvin) men de mest intressanta är så kallade ”scener”, som är animationer av ljus. Nanoleaf Elements kan lysa i ett brett spektrum av ljus, från kallt till varmt, och har utvalda ljusscener från ”sprakande eld” till ”lugnande vattenfall”.

Ljuset styrs från den medföljande manuella kontrollen eller från Nanoleaf-appen, Apple Home eller Google Home, där man kan styra flera funktioner.

Annons

Ett startkit med sju ljuspaneler kostar 2 300 kronor och ett expansionspaket med ytterligare tre paneler kostar 800 kronor.

Vi återkommer med ett test.

Nanoleaf

Panelerna kan arrangeras i mönster på väggen. När det gäller möbleringen skulle vi dock ha flyttat ut Q Acoustics-högtalarna en bit från hörnet. (Foto: Nanoleaf)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.