Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smart belysning med trä-look

Nanoleaf Elements är smarta ljuspaneler som inte ser ut som lampor. Och som härmar naturens färgnyanser.

Av / 2021-06-06 - 10:57
Smart belysning med trä-look

Nanoleaf Elements är en ny serie smarta ljuspaneler från Nanoleaf. Som namnet antyder är det naturen och elementen som har varit inspirationskällor.

Vi har tidigare testat de moduluppbyggda Aurora-ljuspanelerna från Nanoleaf. Men den här gången har de en mer dämpad stil. Elementpanelerna är nämligen trämönstrade, vilket gör att de är riktigt stiliga även när ljuset är släckt. Och som tidigare varianter kan de sättas upp i formationer och mönster på väggen, helt efter personlig smak och budget. Panelerna sätts fast med dubbelhäftande tejp som ingår.

Nanoleaf Elements close-up
Panelerna har en trämönstrad yta som gör att de inte bara ser ut som släckta lampor när de inte lyser. (Foto: Nanoleaf)

Ljuspanelerna kan lysa i flera nyanser av naturligt ljus (1 500–4000 grader Kelvin) men de mest intressanta är så kallade ”scener”, som är animationer av ljus. Nanoleaf Elements kan lysa i ett brett spektrum av ljus, från kallt till varmt, och har utvalda ljusscener från ”sprakande eld” till ”lugnande vattenfall”.

Ljuset styrs från den medföljande manuella kontrollen eller från Nanoleaf-appen, Apple Home eller Google Home, där man kan styra flera funktioner.

Ett startkit med sju ljuspaneler kostar 2 300 kronor och ett expansionspaket med ytterligare tre paneler kostar 800 kronor.

Vi återkommer med ett test.

Nanoleaf

Panelerna kan arrangeras i mönster på väggen. När det gäller möbleringen skulle vi dock ha flyttat ut Q Acoustics-högtalarna en bit från hörnet. (Foto: Nanoleaf)
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

Sensorer och inbyggd våg förenklar bakningen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen