TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Smart belysning med trä-look

Nanoleaf Elements är smarta ljuspaneler som inte ser ut som lampor. Och som härmar naturens färgnyanser.

Nanoleaf Elements är en ny serie smarta ljuspaneler från Nanoleaf. Som namnet antyder är det naturen och elementen som har varit inspirationskällor.

Vi har tidigare testat de moduluppbyggda Aurora-ljuspanelerna från Nanoleaf. Men den här gången har de en mer dämpad stil. Elementpanelerna är nämligen trämönstrade, vilket gör att de är riktigt stiliga även när ljuset är släckt. Och som tidigare varianter kan de sättas upp i formationer och mönster på väggen, helt efter personlig smak och budget. Panelerna sätts fast med dubbelhäftande tejp som ingår.

Nanoleaf Elements close-up
Panelerna har en trämönstrad yta som gör att de inte bara ser ut som släckta lampor när de inte lyser. (Foto: Nanoleaf)

Ljuspanelerna kan lysa i flera nyanser av naturligt ljus (1 500–4000 grader Kelvin) men de mest intressanta är så kallade ”scener”, som är animationer av ljus. Nanoleaf Elements kan lysa i ett brett spektrum av ljus, från kallt till varmt, och har utvalda ljusscener från ”sprakande eld” till ”lugnande vattenfall”.

Ljuset styrs från den medföljande manuella kontrollen eller från Nanoleaf-appen, Apple Home eller Google Home, där man kan styra flera funktioner.

Ett startkit med sju ljuspaneler kostar 2 300 kronor och ett expansionspaket med ytterligare tre paneler kostar 800 kronor.

Vi återkommer med ett test.

Nanoleaf

Panelerna kan arrangeras i mönster på väggen. När det gäller möbleringen skulle vi dock ha flyttat ut Q Acoustics-högtalarna en bit från hörnet. (Foto: Nanoleaf)

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.