Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Smala och skarpa TV-nyheter från Sony

Sonys nya toppmodeller kör Android och är klara för HDR. Och de sidomonterade högtalarna har försvunnit!

Av / 2016-01-14 - 13:46
Smala och skarpa TV-nyheter från Sony

2015 släppte Sony den smala och superläckra designskärmen X90C. I år fortsätter de med den slanka designen men utökar den till fler modeller.

2016 års toppserie heter Bravia XD93. Det första man lägger märke till är att de stora sidomonterade högtalarna har försvunnit. I år satsar Sony på minimalistisk design och utgår från att de som är intresserade av en 4K-TV i highend-klassen även har en matchande ljudanläggning.

Modellerna i D93-serien är bara 11,8 millimeter på det tunnaste stället. För att lyckas med detta har Sony tagit fram en bakbelysningsteknik de kallar för Slim Backlight Drive, som kombinerar bra ljuskontroll med smal konstruktion.

Baksidan av Sony 65XD93 är helt ren, alla anslutningar och kablar finns bakom en lucka. (Foto: Audun Hage)
Baksidan av Sony 65XD93 är helt ren, alla anslutningar och kablar finns bakom en lucka. (Foto: Audun Hage)

Bravia XD94
Men det riktiga flaggskeppet i år blir XD94, en specialversion på hela 75 tum och fullvärdig LED-bakbelysning med Local Dimming. Både XD93 och XD94 är klara för HDR-video, men XD94 har en klar fördel tack vare bättre ljuskontroll, ljusstyrka och kontrast.

Sony Bravia KD-75XD9405 (Foto: Sony)
Sony Bravia KD-75XD9405 (Foto: Sony)

Utöver XD93/XD94 kommer det två billigare serier med 4K-skärmar, SD85 och XD85, i storlekar på upp till 85 tum. Samtliga har Android TV-smartsystem ombord.

 
Årets sortiment av Sony Bravia 4K Ultra HD-TV kommer till Europa under våren 2016.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen