Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Självladdande sportlurar från Adidas Headphones

Ljus i alla dess former omvandlas till batteritid i nya Adidas RPT-02 SOL

Skrivet av / 2022-08-23 - 14:36
Självladdande sportlurar från Adidas Headphones

Tillhör du de miljömedvetna som gillar nya spännande lösningar? Nu kan du köpa Adidas RPT-02 SOL. Ett par sporthörlurar där 87% av de 51% plast som lurarna består av kommer från återvunnen PC-ABS och nylon.

Tack vare Exegers ljuscellsmaterial, Powerfoyle, kan adidas RPT-02 SOL omvandla alla typer av ljus till batteritid. Och när allt ljus släckts har du ändå upp till 80 timmars speltid kvar.

På hörlurens ena sida finns en ljusindikator som hjälper dig hitta det starkaste ljuset för optimal laddning. Genom adidas Headphones-appen kan du som användare följa din laddnings- och batteristatus i realtid.

”På Exeger brinner vi för att utveckla teknik som gynnar både människor och planeten”, säger Giovanni Fili, VD och grundare av Exeger. ”Vi ser verkligen fram emot att samarbeta med adidas Headphones och se vår revolutionerande teknik Powerfoyle™ komma till liv genom produkter som kan att användas i vardagen.”

adidas RPT-02 SOL
Hörluren är IPX4-klassad och har ett inre huvudband och öronkuddar som båda kan tvättas och bytas ut vid behov. (bild från tillverkaren)

”Ljus har alltid varit en positiv energikälla för människor, och med ny teknik kan det nu ladda våra hörlurar”, säger Anders Olsson, produktansvarig på Zound Industries. ”Det är viktigt att vi fortsätter att driva utvecklingen och tänja på gränserna för bärbar teknik. I utvecklingen av adidas RPT-02 SOL har vi kunnat testa de gränserna och låta musiken flöda, så att atleter kan fokusera på sin prestation utan att oroa sig för att batteriet ska ta slut.”

Pris och tillgänglighet adidas RPT-02 SOL

adidas RPT-02 SOL finns att köpa från och med i dag. Priset ligger på 2 399 kronor.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

De bästa hörlurarna blir sandfärgade

Bose Quiet Comfort Ultra: Nya flaggskeppet från Bose

Devialet Gemini II kan något som andra öronproppar inte kan

Svinbilliga öronproppar med brusreducering

Shure Aonic 50 får spatial audio

Rulla till toppen