Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Se presentation av Rega RP10

Här är Regas nya toppmodell. Vi har tittat närmare och lyssnat på skivspelaren tillsammans med Phil Freeman som berättar mer om den.

Av / 2014-01-11 - 21:06
Se presentation av Rega RP10

Vinylälskare och audiofiler känner väl till Rega som innovatören av billiga men bra skivspelare, men faktum är att Rega även har mer exklusiva modeller i sitt sortiment. Till exempel den innovativa RP8 i kompositmaterial med chassi i två delar (!) och den här: RP10, den nya toppmodellen som vi har berättat om förut.

I Las Vegas fick vi en chans att titta närmare på RP10 och prata med Phil Freeman från Rega. Han berättade om de tekniska landvinningarna i skivspelaren – som för övrigt har samma tudelade chassi som RP8. Men allt annat är nytt: nätdel, lager, motor, kablar och inte minst den keramiska skivtallriken. Som bara den kostar lika mycket att bygga som hela RP8.

För att inte tala om den nya tonarmen RB2000, som Phil Freeman berättar mer om i videon här:

 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen