TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Rumskorrektion från McIntosh

Amerikanska McIntosh har mer än bara enorma High End-förstärkare. Till exempel MEN220 som korrigerar ljudet efter rummets akustik.

forfatter
Publicerad 2010-04-07 - 08:55


En digital rumskorrektion kan förbättra ljudet avsevärt, i synnerhet när det handlar om många kanaler som i en hemmabio. En automatisk korrigering av signaler innebär att en mätmikrofon lämnar mätningar till en processor som sedan kompenserar för bland annat ojämn frekvensrespons och tidsförskjutningar.

MEN220 är gjord för High End-anläggningar och med tanke på prislappen runt 50 000 kronor är inte detta något man kopplar till billiga allt-i-ett-system som man köper på stormarknader.

McIntosh-enheten har inbyggd EQ för korrigering av frekvensgången, anslutning till PC för justering av programvaran samt ett tvåvägs elektroniskt delningsfilter som gör att man kan använda två förstärkare som tar hand om var sin del av hela frekvensomfånget.

Mätmikrofon och fjärrkontroll ingår så att man kan sköta MEN220 från soffan och höra skillnaderna i ljudet så fort rumskorrektionen är färdig med sina mätningar

www.psaudio.dk

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend