TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Roccat Torch

Ska det vara en mikrofon till spel eller podcasts med 24-bitars ljud?

forfatter
Publicerad 2021-07-16 - 10:09

De flesta av oss har haft ett år med webkonferenser där bild- och ljudkvaltitten inte precis har legat i framkant. Om du alls har sett något på skärmen, än mindre hört något klar och tydligt från mötesdeltagarna.

Som vi har påpekat tidigare, är en bra webkamera och en bra mikrofon, grundläggande om du vill få något meningsfullt ut ur mötena via nätet.

Detta kommer bara bli mer relevant eftersom fler företag förespråkar remote-arbete, och då kan Roccats nya Torch komma väl till pass.

Torch är en kondensatormikrofon som riktar sig till spelare, podcasts-personer och videoredigering (voice over), men är också lämplig för hemmakontoret. Det stöder faktiskt 24-bitars ljud med 48 kHz sampling (20 hz – 20 kHz), som är milsvid mycket bättre än den inbyggda mikrofonen på den bärbara datorn du använder.

Mikrofonen levereras med en kontrollpanel där du kan styra förstärkning, volym och välja mellan tre olika inspelningsmönster (cardoid, stereo och whisper), du kan stänga av ljudet med bara en gest med handen.

Den kan också monteras på bom och har en inbyggd lysdiod som ändrar färg beroende på läge eller mikrofonmönster.

Torch är till försäljning från den 16 augusti till ett pris strax över 1 000 kronor, och kan redan förbeställas.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Snabbaste MacBook Air hittills Apples ultrabook har fått en ny design och en vitamininjektion som märks. Men priset är därefter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend