Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Vad släpper Apple imorgon?

Vi sammanfattar ryktena om iPhone 7 och andra produkter

Skrivet av / 2016-09-06 - 17:27
Vad släpper Apple imorgon?

Vi är på väg till San Francisco för att rapportera från morgondagens Apple-lansering. Så vad kan vi vänta oss?

Det är nog ingen som tror något annat än att vi får se en iPhone 7.

För en gångs skull ser det ut som att det inte blir en ny design, utan man fortsätter i samma stil som iPhone 6 och 6s. Antennbandet på baksidan ska dock ha fått en mer undanskymd plats.

Däremot har det senaste veckorna börjat dyka upp rykten om nya färger. Man sägs fortsätta med de gamla guld, silver och roseguld, men “space gray” kan eventuellt ersättas av en mattsvart och en pianolackad svart modell som eventuellt bara finns för modeller med mycket minne.

Apropå minne så sägs basmodellen inte längre ha pinsamma 16 GB utan uppgraderas till 32 GB, med modeller i 128 GB och 256 GB för dem som är minneshungriga.

Det mest ihärdiga ryktet säger att Apple kommer att dumpa hörlursuttaget. Detta har så klart gjort många med bra hörlurar irriterade, men kanske är det ett nödvändigt steg att ta? Precis som när Apple slopade den gamla breda kontakten och gick över till Lightning, så har det ju visat sig vara en mycket bättre teknisk lösning.

Vissa påstår att mobilen kommer skeppas med Apples EarPods med Lightningkontakt, samt en adapter för analoga hörlurar. Hur det än blir så är trådlösa hörlurar på frammarsch och detta kanske skyndar på utvecklingen. Vi har därför ett test av trådlösa öronproppar i rimlig prisklass i oktobernumret.

Ovanstående gör det också troligt att Apple tillkännager en rad nya Beats hörlurar som går att använda med iPhone 7.

Vanliga iPhone 7 ska få optisk bildstabilisering. iPhone 7 Plus sägs få dubbla kameralinser, en vidvinkel och en telefoto-lins, båda med 12 megapixels upplösning. Det finns rykten om att kombinationen ska göra det möjligt att omfokusera ett foto efter att det är taget, men det är ytterst osäkert.

Skärmen sägs få samma större färgomfång som iPad Pro. Hemknappen ska bli en touchknapp istället för en fysisk knapp, vilket också ger en viss kredibilitet till ryktet om att mobilen nu ska vara officiellt vattentät.

Den nya A10 processor ska enligt uppgift gå så högt i klockfrekvens som 2,4 GHz, vilket är ett stort hopp upp från A9 med 1,85 GHz. Det sägs dock vara osäkert om man klarar det utan att offra batteritid.

Vad mer?

Den stora frågan är dock varför Apple slår på stort och håller hela lanseringen i San Francisco istället för att ha ett lokalt möte i Berlin som brukligt när man bara lanserar en ny iPhone. Det har lett till spekulationer om att man kommer visa upp något mer.

Det är inte helt otroligt att det kommer en Apple Watch 2 med större batteri, snabbare processor, inbyggd GPS och bättre tålighet.

Blir det en ny Macbook Pro med Touch-ID, USB-C, Thunderbolt 3 samt en OLED-panel istället för funktionsknappar? Kanske, men den lanseras troligare vid ett separat event i oktober.

Kommer det ett VR-headset? Nja, även om det finns rykten om att Apple i hemlighet håller på att utveckla något form av VR-teknik så är det få som tror att de redan lyckats bli färdiga med en produkt.

Imorgon klockan 19 börjar eventet och då får vi stilla vår nyfikenhet. Vi är som sagt på plats för att rapportera fakta, känna och klämma på produkterna, samt sammanfatta hur nöjda eller missnöjda vi är med det som visats. Häng med på Facebook, Twitter och www.ljudochbild.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen