Vad släpper Apple imorgon?

Vi sammanfattar ryktena om iPhone 7 och andra produkter
Annons
Annons
forfatter

Vi är på väg till San Francisco för att rapportera från morgondagens Apple-lansering. Så vad kan vi vänta oss?

Det är nog ingen som tror något annat än att vi får se en iPhone 7.

För en gångs skull ser det ut som att det inte blir en ny design, utan man fortsätter i samma stil som iPhone 6 och 6s. Antennbandet på baksidan ska dock ha fått en mer undanskymd plats.

Däremot har det senaste veckorna börjat dyka upp rykten om nya färger. Man sägs fortsätta med de gamla guld, silver och roseguld, men “space gray” kan eventuellt ersättas av en mattsvart och en pianolackad svart modell som eventuellt bara finns för modeller med mycket minne.

Apropå minne så sägs basmodellen inte längre ha pinsamma 16 GB utan uppgraderas till 32 GB, med modeller i 128 GB och 256 GB för dem som är minneshungriga.

Annons

Det mest ihärdiga ryktet säger att Apple kommer att dumpa hörlursuttaget. Detta har så klart gjort många med bra hörlurar irriterade, men kanske är det ett nödvändigt steg att ta? Precis som när Apple slopade den gamla breda kontakten och gick över till Lightning, så har det ju visat sig vara en mycket bättre teknisk lösning.

Vissa påstår att mobilen kommer skeppas med Apples EarPods med Lightningkontakt, samt en adapter för analoga hörlurar. Hur det än blir så är trådlösa hörlurar på frammarsch och detta kanske skyndar på utvecklingen. Vi har därför ett test av trådlösa öronproppar i rimlig prisklass i oktobernumret.

Ovanstående gör det också troligt att Apple tillkännager en rad nya Beats hörlurar som går att använda med iPhone 7.

Vanliga iPhone 7 ska få optisk bildstabilisering. iPhone 7 Plus sägs få dubbla kameralinser, en vidvinkel och en telefoto-lins, båda med 12 megapixels upplösning. Det finns rykten om att kombinationen ska göra det möjligt att omfokusera ett foto efter att det är taget, men det är ytterst osäkert.

Skärmen sägs få samma större färgomfång som iPad Pro. Hemknappen ska bli en touchknapp istället för en fysisk knapp, vilket också ger en viss kredibilitet till ryktet om att mobilen nu ska vara officiellt vattentät.

Annons

Den nya A10 processor ska enligt uppgift gå så högt i klockfrekvens som 2,4 GHz, vilket är ett stort hopp upp från A9 med 1,85 GHz. Det sägs dock vara osäkert om man klarar det utan att offra batteritid.

Vad mer?

Den stora frågan är dock varför Apple slår på stort och håller hela lanseringen i San Francisco istället för att ha ett lokalt möte i Berlin som brukligt när man bara lanserar en ny iPhone. Det har lett till spekulationer om att man kommer visa upp något mer.

Det är inte helt otroligt att det kommer en Apple Watch 2 med större batteri, snabbare processor, inbyggd GPS och bättre tålighet.

Blir det en ny Macbook Pro med Touch-ID, USB-C, Thunderbolt 3 samt en OLED-panel istället för funktionsknappar? Kanske, men den lanseras troligare vid ett separat event i oktober.

Annons

Kommer det ett VR-headset? Nja, även om det finns rykten om att Apple i hemlighet håller på att utveckla något form av VR-teknik så är det få som tror att de redan lyckats bli färdiga med en produkt.

Imorgon klockan 19 börjar eventet och då får vi stilla vår nyfikenhet. Vi är som sagt på plats för att rapportera fakta, känna och klämma på produkterna, samt sammanfatta hur nöjda eller missnöjda vi är med det som visats. Häng med på Facebook, Twitter och www.ljudochbild.se

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Annons
Annons

Läs också

BlueParrott M300-XT har upp till 15 timmars samtalstid och reducerar oväsen från omgivningen med 80 procent.
Beoplay HX tar upp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose och andra.
Sound Blaster JAM V2 – billiga trådlösa hörlurar som funkar bra på hemmakontoret.
Att förbättra en redan strålande hörlur som Focal Clear kan inte vara lätt. Men Focal hävdar att nya Clear MG är bättre på alla sätt.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Ännu en gång flyttas premiärerna för stora filmtitlar fram.
77 mils räckvidd, Burmester-ljudsystem och MBUX-infotainment. Garanterad en lyxbil av stora mått.
Creative lovar att SXFI Air Gamer passar alla tack vare både trådlöst och trådbundet ljud.
Sony uppdaterar sina flaggskepp.
Helt elektrisk version av X1.
För första gången på tio år petar AMD Ryzen ner Intel i nya gaming-datorer från Dell och Alienware.
Nu kan du leta reda på saker som inte är gjorda av Apple.
Harrison Ford-filmen från 1986 gör comeback som TV-serie.
Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.