Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Uppdatera din iPhone

Om du har en iPod Touch, iPhone eller iPad kan du nu få nya funktioner genom att uppdatera operativsystemet till version 4.3

Av / 2011-03-10 - 16:47
Uppdatera din iPhone

Under onsdagen släppte Apple en uppdatering för alla som har iPod Touch, iPhone 3GS eller 4 samt iPad. Det rekommenderas att ladda ner den via iTunes och installera. Då får man nämligen fler funktioner, snabbare webbläsare och förbättringar av stabiliteten.

Webbläsaren Safari har fått en ny Java-motor som ska vara dubbelt så snabb jämfört med den i iOS 4.2.

Har man en iPhone 4 kan man glädja sig över möjligheten att använda mobilen som trådlöst 3G-modem till sin PC- eller Mac-laptop när man inte har tillgång till trådlöst nätverk. Eller till sin iPad utan 3G. Upp till fem enheter kan kopplas upp till din personliga hotspot som man kallar det.

Nytt är även iTunes hemmadelning där man kan dela innehållet i iTunes-biblioteket till enheter som är kopplade till det trådlösa hemmanätverket.

Ännu roligare är AirPlay som nu är uppgraderad med uppspelning av video och bilder från iPod Touch, iPhone och iPad till en Apple TV. Tyvärr säljs inte Apple TV i Sverige men man kan ju alltid importera.

Har man video och bilder i sin iPad kan man nu visa innehållet på en TV med HDMI-ingång. iOS 4.3 innehåller stöd för 720p HD-video från iPad 1 och 1080 HD-video från iPad 2. För inkopplingen behöver man Apples HDMI-adapter.

Notera att man måste uppdatera iTunes till version 10.2 för att köra uppdateringen till iOS 4.3. Följ instruktionerna på skärmen och kom ihåg att knappa in SIM-koden på din iPhone när uppdateringen är klar.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen