Styr ljuset med din iPhone

forfatter

Det här måste man väl bara skaffa? Philips gamla lampfabrik i Eindhoven vilar inte på sina lagrar. Nu har de hittat på något av det mest praktiska och smarta vi har sett på länge. Hue är en serie LED-baserade glödlampor som styrs med en app på smartmobilen.

Lamporna säljs styckvis (59 euro) eller i ett startpaket (199 euro) med tre lampor och en trådlös sändare som kommunicerar med lamporna, antingen individuellt eller i grupper. Allt styrs från en iOS-app.

Man kan programmera när ljuset ska tändas och släckas, ändra färgtemperaturen från vanligt vitt ljus till mysigare och varmare ton – och naturligtvis dimma ljusstyrkan. Det går också att skapa program som tänder och släcker lamporna vid vissa klockslag och det går till och med att använda ett färgfoto som utgångspunkt för lampornas färgtemperatur.

Lysande.

Annons

philips.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Läs också: