Styr klockan med en app

Breitling är ett klockmärke som är välkänt bland klocknördar. Nu kommer en klocka som går att koppla ihop med mobilen.

Schweiziska Breitling har profilerat sig stenhårt som leverantör av så kallade pilotklockor och den mest avancerade av dem heter B55. Klockan är en kronograf med 1/100 s och bygger på B50, som är en stor quartz-klocka med analog och digital visning av tid och annan information.

I B55 Connected har de stoppat i tvåvägskommunikation med en Breitling-app som ger klockan fler funktioner.

B55-app

Med hjälp av appen kan man ställa in klockan, programmera alarm, byta tidszoner och göra allmänna inställningar. Det finns också flera funktioner som kan vara praktiska för piloter. Till exempel inprogrammering av tider för start och landning, nedräkning till landning, flygtid och mycket annat.

Breitling-B55-2

Flight-data kan laddas över från mobilen och sedan kan piloten välja mellan funktioner och visa information genom att vrida på kronan på högersidan. Ljusstyrkan i de digitala fönstren och belysningen kan ställas in så att den slås om när klockan vinklas mer än 35 grader – vilket är vad piloten gör när han eller hon vrider på handleden för att titta på klockan.

B55 Connected

Urverket, som Breitling kallar för SuperQuartz, är temperaturkompenserat och sägs vara 10 gånger exaktare än vanliga quartz-verk. Det sitter i ett hus av titan som är belagt med kolfiber.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TAG Heuer Connected

  Riktpris: 21000 kr Smartklocka i lyxklassen

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.