Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Styr klockan med en app

Breitling är ett klockmärke som är välkänt bland klocknördar. Nu kommer en klocka som går att koppla ihop med mobilen.

Av / 2015-03-17 - 17:55
Styr klockan med en app

Schweiziska Breitling har profilerat sig stenhårt som leverantör av så kallade pilotklockor och den mest avancerade av dem heter B55. Klockan är en kronograf med 1/100 s och bygger på B50, som är en stor quartz-klocka med analog och digital visning av tid och annan information.

I B55 Connected har de stoppat i tvåvägskommunikation med en Breitling-app som ger klockan fler funktioner.

B55-app

Med hjälp av appen kan man ställa in klockan, programmera alarm, byta tidszoner och göra allmänna inställningar. Det finns också flera funktioner som kan vara praktiska för piloter. Till exempel inprogrammering av tider för start och landning, nedräkning till landning, flygtid och mycket annat.

Breitling-B55-2

Flight-data kan laddas över från mobilen och sedan kan piloten välja mellan funktioner och visa information genom att vrida på kronan på högersidan. Ljusstyrkan i de digitala fönstren och belysningen kan ställas in så att den slås om när klockan vinklas mer än 35 grader – vilket är vad piloten gör när han eller hon vrider på handleden för att titta på klockan.

B55 Connected

Urverket, som Breitling kallar för SuperQuartz, är temperaturkompenserat och sägs vara 10 gånger exaktare än vanliga quartz-verk. Det sitter i ett hus av titan som är belagt med kolfiber.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen