Nyheter

Breitling är ett klockmärke som är välkänt bland klocknördar. Nu kommer en klocka som går att koppla ihop med mobilen.
Annons
Annons
forfatter

Schweiziska Breitling har profilerat sig stenhårt som leverantör av så kallade pilotklockor och den mest avancerade av dem heter B55. Klockan är en kronograf med 1/100 s och bygger på B50, som är en stor quartz-klocka med analog och digital visning av tid och annan information.

I B55 Connected har de stoppat i tvåvägskommunikation med en Breitling-app som ger klockan fler funktioner.

B55-app

Med hjälp av appen kan man ställa in klockan, programmera alarm, byta tidszoner och göra allmänna inställningar. Det finns också flera funktioner som kan vara praktiska för piloter. Till exempel inprogrammering av tider för start och landning, nedräkning till landning, flygtid och mycket annat.

Breitling-B55-2

Flight-data kan laddas över från mobilen och sedan kan piloten välja mellan funktioner och visa information genom att vrida på kronan på högersidan. Ljusstyrkan i de digitala fönstren och belysningen kan ställas in så att den slås om när klockan vinklas mer än 35 grader – vilket är vad piloten gör när han eller hon vrider på handleden för att titta på klockan.

B55 Connected

Urverket, som Breitling kallar för SuperQuartz, är temperaturkompenserat och sägs vara 10 gånger exaktare än vanliga quartz-verk. Det sitter i ett hus av titan som är belagt med kolfiber.