Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Spel-orgie från MSi

Gaming-specialisten MSi har visat upp ett överflöd av datorer på Computex-mässan.

Taiwanesiska MSi har specialiserat sig på speldatorer i den tyngre änden av skalan. Och de använde sig av Computex-mässan för att presentera en strid ström av nya datorer. Vi besökte dem på deras hemmabana i Taipei, Taiwan, för att skaffa oss en liten överblick.

I MSi-montern på mässan och på presskonferensen innan mässan började visades det – naturligvis – upp speldatorer i långa banor: Fem datorer i tre olika serier. I tungviktsklassen fanns GT75VR Titan, sedan GE63VR Raider och GE73VR Raider, samt i den ultraslimmade klassen GS63VR Stealth Pro och GS73VR Stealth Pro.

Sex modeller på rad på presskonferensen. Nya datorer fanns det också. Foto: MSi.

Sex modeller på rad på presskonferensen. Nya datorer fanns det också. Foto: MSi.

 

GT75VR Titan kan levereras med antingen GeForce GTX 1080, 1070 eller 1070 med TVÅ kort i SLI-koppling.

Annons

GE63VR Raider och GE73VR Raider är utrustade med de GeForce GTX 1070-grafik och antingen 15- eller 17-tums skärm.

Till sist finns Stealth Pro-modellerna GS63VR och GS73VR som är ultrabärbara. 15-tumsversionen väger mindre än två kilo. Och även om tjockleken bara är 1,8 cm så finns även här plats för ett GeForce GTX 1070-grafikkort.

 

 

GE73VR. Foto: MSi

GE73VR. Foto: MSi

Annons

Förutom snabb hårdvara med sjunde generationens Intel-processorer och grafikchip från Nvidia GeForce GTX 10×0-familjen kunde MSi i år skryta med ännu starkare kylning, vilket bör göra det möjligt att köra med full kraft utan att få problem med överhettning. Upp till 12 parallella heatpipes transporterar bort värmen från elektroniken.

 

GS63VR. Foto: MSi

GS63VR. Foto: MSi

Ljud och färger
De nya datorerna är utrustade med tangentbord från danska Steel Series och har RBG-belysning bakom varje tangent, så att tangenterna kan blinka individuellt i regnbågens alla färger. Även ljudet har ”extra allt” i de nya datorerna. Dels i form av en ESS Sabre-DAC och dels i form av större inbyggda högtalare. I stället för ha blivit inklämda på den sista lediga platsen har högtalarna fått speciellt utformad plats under tangentbordet längd hela datorns bredd. Ljudet är fortfarande inte hifi. Men det är åtminstone högt.
Sist men inte minst har flera av de nya modellerna 120 Hz-skärm med stöd för HDR (High Dynamic Range). Det lär innebära hög bildkvalitet, som vi inte är vana vid att se på laptopar.

Nu kan knapparna blinka i olika färger, om man vill. Foto: MSi.

Nu kan knapparna blinka i olika färger, om man vill. Foto: MSi.

Annons

 

Rekordmånga utmärkelser
När Computex-mässan stängde på lördagskvällen kunde MSi gå hem med inte färre än fem hederspriser, vilket är mässrekord. Bland annat fick GT83VR ta emot en Golden Award i kategorin Gaming & Entertainment. VR One, som bärs på ryggen som en ryggsäck, vann pris för Best Design.

GT83VR Titan SLI är efterträdaren till GT80 Titan, som vi har testat. Och den bär sitt namn med heder. Datorn har två Nvidia GeForce GTX 1080-grafikprocessorer, vilket gör den till en av de absolut mest kraftfulla bärbara datorerna på marknaden (även Asus och Acer har liknande monstermaskiner – fast utan mekaniska tangentbord).

GT83VR Titan SLI. Foto: MSi

GT83VR Titan SLI. Foto: MSi

forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.