Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Smartare, snabbare och mer klassisk

Tag Heuer Connected är smartklockan för kännare.

Av / 2020-03-13 - 10:59
Smartare, snabbare och mer klassisk

Eftersom varje smartklocka egentligen är en minidator med armband och skärm så kan det verka som om de flesta av dem försöker se undvika att se ut som ett klassiskt armbandsur. Men det gäller definitivt inte TAG Heuers Connected, som nu kommer i sin mest raffinerade och kompletta version hittills.

Den tredje utgåvan av Connected Watch har den senaste versionen av operativsystemet Google Wear OS, som stöder smartklockans röstaktiverade Google Translate, aviseringar, Google Pay, GPS och mycket mer.

Den tredje generationen har bytt ut Intel-processorn med en Qualcomm Snapdragon 3100, som även sitter i andra smartklockor som kör Google Wear OS.

Här har TAG Heuer gjort allt för att smartklockan ska se ut som en klassisk TAG Heuer-kronograf, med knappar på sidan. Man kan dessutom ändra utseende och funktionalitet beroende på vad man vill använda den till. Till exempel välja mellan flera av TAG Heuers klassiska urtavlor som Carrera-kronografen eller det klassiska Heuer-stoppuret på bilden nedan. Det går också att välja helt själv vad som ska visas på skärmen.

Boetten är 45 mm i diameter och 13 mm tjock, men TAG Heuer har ändrat designen på bland annat remfästena så att den stora klockan ligger bättre på handleden.

Connected Watch kan användas med alla telefoner, både iPhone med iOS och Android-mobiler, och har de vanliga funktionerna som finns i träningsklockor. Den är tillräckligt vattentät för att man ska kunna simma med den, men den är ingen dykarklocka.

Bakom den 1,39 tum stora OLED-skärmen – som alltid är på – finns gyroskop, accelerometer och pulssensorer, precis som man förväntar sig i en träningsklocka. Den är förberedd för olika typer av träning och den integrerade Sport-appen stöder aktiviteter som cykling, promenader, löpning – och golf, vilket syns på bilden nedan.

Det finns ett brett urval av armband och länkar som enkelt kan bytas ut och klockan finns i stålgrått och svart. Batteritiden anges vara 20 timmar och man ska kunna köra GPS-spårning kontinuerligt i upp till sex timmar, plus spela musik och mäta pulsen.

Pris och tillgänglighet har inte TAG Heuer avslöjat, men mycket tyder på att den enklaste versionen med gummiarmband hamnar kring 20 000 kronor och att versionen med stålarmband blir lite dyrare.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen