Nyheter

Sony var först, nu följer Samsung efter och upphör med försäljningen av bärbara datorer. Åtminstone på den europeiska marknaden.
forfatter

ATIV heter Samsung Windows-baserade bärbara datorer. Här på redaktionen har vi varit positiva till alla Samsungs PC-produkter, inklusive toppmodellen ATIV Book 9 Plus som fick vår särskilda rekommendation när vi testade i den i vintras.

Men sedan dess har det varit tyst om Samsung på PC-fronten, och inte heller på den stora IFA-mässan i Berlin för ett par veckor sedan visades den koreanska elektronikjätten upp några nya Windows-produkter.

Nu vet vi varför, Samsung har bekräftat för engelska PC Advisor att de helt slutar med försäljningen av bärbara datorer i hel Europa. Detta gäller naturligtvis även Sverige och övriga Norden.

Avslöjande kommer bara ett halvår efter Sonys beslut att helt sluta med PC-datorer, inklusive de så populära VAIO-modellerna.

Samsung går inte riktigt lika långt. Det är bara i Europa som försäljningen av bärbara datorer upphör. Det går fortfarande att köpa Samsung ATIV och andra PC-produkter i andra delar av världen, till exempel Asien och Nordamerika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.