Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Snart kan du köpa Harley elcykel här hemma

Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.

Av / 2021-08-05 - 15:21
Snart kan du köpa Harley elcykel här hemma

Den första riktiga motorcykeln från legendariska Harley-Davidson såg enligt uppgift dagens ljus redan 1903 under namnet Model One. Det var en prototyp som kunde köra 56 kilometer i timmen. Motorcykeln massproducerades under perioden 1905-1906 och dök bland annat upp med klassisk cykelsadel och breda, vita cykeldäck.

Och det är just denna über-klassiska design som har varit inspirationskällan för Serial 1, Harley-Davidsons nya elcykel för vuxna, som Harley presenterade i höstas. Både de vita däcken, den distinkta sadeln och den svarta ramen påminner om det amerikanska företagets första släpp.

(Foto: Serial 1)

Elcykeln har varit tillgänglig på den amerikanska marknaden i några månader. Men nu är de på väg till den europeiska marknaden. Så om du redan har hört talas om Serial1 -cyklarna och har funderat på hur du ska kunna lägga fingrarna på ett exemplar, så finns det nu hopp.

Serial 1 -cyklarna kommer nu att finnas tillgängliga på den europeiska marknaden. Du kommer att kunna köpa Serial 1 från din lokala Harley-Davidson-återförsäljare runt om i de olika europeiska länderna, inklusive Sverige electrive.com.

(Foto: Serial 1)

 

”Den dynamiska, snabbt växande elcykelmarknaden är starten på en global mobilitetsrevolution. Genom att erbjuda elcyklar i serie 1 till återförsäljare i hela Europa kan Harley-Davidson spela en viktig roll i denna rörlighetsrevolution”, säger Aaron Frank, brand director för serie 1.

Modeller och priser

Serien 1 finns i fyra olika varianter. De är dock alla avsedda för stadstrafik och alla har fyra centrummotorer från tyska Brose. Prestandan sträcker sig från MOSH/CTY -ingångsmodellen med ett 529 Wh batteri och en räckvidd på 56 till 168 kilometer till RUSH/CTY pedelec med ett 706 Wh batteri och en räckvidd på 56 till 185 kilometer.

(Foto: Serial 1)

Priserna börjar från 3 499 euro för den billigaste modellen, MOSH/CTY. RUSH/CTY STEP-THRU kostar från 4 599 EUR, medan den dyraste RUSH/CTY kan köpas för 4 699 EUR. Topphastigheten för alla modeller är 25 km/h.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

0
Rulla till toppen