Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Snart kan du köpa Harley elcykel här hemma

Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.

Den första riktiga motorcykeln från legendariska Harley-Davidson såg enligt uppgift dagens ljus redan 1903 under namnet Model One. Det var en prototyp som kunde köra 56 kilometer i timmen. Motorcykeln massproducerades under perioden 1905-1906 och dök bland annat upp med klassisk cykelsadel och breda, vita cykeldäck.

Och det är just denna über-klassiska design som har varit inspirationskällan för Serial 1, Harley-Davidsons nya elcykel för vuxna, som Harley presenterade i höstas. Både de vita däcken, den distinkta sadeln och den svarta ramen påminner om det amerikanska företagets första släpp.

(Foto: Serial 1)

Elcykeln har varit tillgänglig på den amerikanska marknaden i några månader. Men nu är de på väg till den europeiska marknaden. Så om du redan har hört talas om Serial1 -cyklarna och har funderat på hur du ska kunna lägga fingrarna på ett exemplar, så finns det nu hopp.

Serial 1 -cyklarna kommer nu att finnas tillgängliga på den europeiska marknaden. Du kommer att kunna köpa Serial 1 från din lokala Harley-Davidson-återförsäljare runt om i de olika europeiska länderna, inklusive Sverige electrive.com.

Annons

(Foto: Serial 1)

 

”Den dynamiska, snabbt växande elcykelmarknaden är starten på en global mobilitetsrevolution. Genom att erbjuda elcyklar i serie 1 till återförsäljare i hela Europa kan Harley-Davidson spela en viktig roll i denna rörlighetsrevolution”, säger Aaron Frank, brand director för serie 1.

Modeller och priser

Serien 1 finns i fyra olika varianter. De är dock alla avsedda för stadstrafik och alla har fyra centrummotorer från tyska Brose. Prestandan sträcker sig från MOSH/CTY -ingångsmodellen med ett 529 Wh batteri och en räckvidd på 56 till 168 kilometer till RUSH/CTY pedelec med ett 706 Wh batteri och en räckvidd på 56 till 185 kilometer.

(Foto: Serial 1)

Annons

Priserna börjar från 3 499 euro för den billigaste modellen, MOSH/CTY. RUSH/CTY STEP-THRU kostar från 4 599 EUR, medan den dyraste RUSH/CTY kan köpas för 4 699 EUR. Topphastigheten för alla modeller är 25 km/h.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.