Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ser du vilken som är en smartklocka?

Fossil är ett märke som är känt för ett stort sortiment av kvartsklockor. Nu är de på gång med flera smartklockor.

Av / 2016-03-16 - 19:33
Ser du vilken som är en smartklocka?

Alla de tre klockorna på bilden överst är faktiskt försedda med smartfunktioner, av varierande grad. Den mest uppenbara är Fossil Q Founder (längst till höger) som har pekskärm och Android Wear-operativsystem. Den kan utrustas med en rad olika appar samt kommunicera med en Android-mobil.

Q Founder är 44 mm i diameter och 13 mm tjock. Den finns i flera varianter.

Fossil Q Marshal. Foto: Fossil
Fossil Q Marshal. Foto: Fossil

Den sportigaste utgåvan heter Q Marshal och är 46 mm i diameter. Den har samma funktioner som Q Founder men är något större vilket ger ett mer maskulint uttryck. Den finns med läderrem, länk eller gummirem.

Föredrar man en mer klassisk, analog look så kan Q Tailor (i mitten av bilden överst) passa dem som inte behöver alla smartfunktioner utan nöjer sig med meddelanden från mobilen samt steg- och kaloriräknare. Den har också sömnlogg, extra tidszon och automatisk justering av tidszon.

En tuffare variant heter Q Crewmaster och finns i blått (bilden nedan) men även i andra färger som gul/orange mot stål och svart urtavla (längst till vänster på bilden överst), eller helt svart.

Fossils smartklockor i Q-serien fungerar med iPhone- och Android-mobiler och förväntas komma i sommar. Priserna börjar på 3 000 kronor

Fossil Q Crewmaster. Foto: Fossil
Fossil Q Crewmaster. Foto: Fossil

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen