Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung Gear S2 i butikerna

Samsungs senaste smartklocka vill vara unik.

Skrivet av / 2015-11-09 - 18:00
Samsung Gear S2 i butikerna

Precis som sin föregångare, Samsung Gear S, som vi har testat och gillar, bygger Gear S2 på operativsystemet Tizen, vilket innebär att den sydkoreanska elektronikjätten inte följer i samma fotspår som rivalerna LG, Asus och Huawei, som alla har smartklockor som kör Googles Android Wear. Och detta trots att Samsung förmodligen är världens största tillverkare av Android-mobiltelefoner.

Men även om Gear S2 får klara sig utan Android Wear så kan klockan fortfarande paras ihop med en Android-mobil.

”Gear S2 är också fullt kompatibel med andra Android-enheter med Android version 4.4.2 eller senare och i nuläget finns det redan cirka 1000 applikationer tillgängliga för Gear S2. Det finns många användningsområden, så som träning eller underhållning och vi har en målsättning att det innan årets slut ska öka upp till 3000”, säger Erik Borgvall på Samsung.

Gear-S2_White-RightCompressed
Samsung Gear S2 i minimalistisk design är tänkt att vara seriens sportmodell. Foto: Samsung

De ovan nämnda apparna finns i Samsungs egen app-butik för Tizen-plattformen.

Klockan har en kompakt design: den är 11,4 mm tjock och har en rund 1,2-tums S-AMOLED-skärm med 360 x 360 pixlar. På insidan sitter en 1 GHz dualcore-processor och ett batteri som sägs räcka i två till tre dygn.

Gear S2 är också utrustad med NFC, vilket gör möjliggör funktioner som mobilbetalning om och när Samsung Pay kommer till våra breddgrader.

En klocka för varje smak
Gear S2 finns i två versioner: Gear S2 Classic med svart urtavla och läderarmband samt Gear S2 med en sportigare och mer minimalistisk design. Gear S2-versionen finns i två färger: Mörkgrå eller silver med vitt armband. Det går att ändra färg på urtavlan och att byta armband.

Gear-S2_Classic_RightCompressed
Gear S2 Classic med läderarmband och svart urtavla är nog den variant som ser mest ut som en vanlig klocka. Foto: Samsung

Både Samsung Gear S2 och Gear S2 Classic finns redan i butik och kostar följande:

Gear S2: 3 500 kr
Gear S2 Classic: 4 000 kr

Specifikationer från Samsungs pressmeddelande: 
Samsung Gear S2 är utrustad med en 1.0 GHz Dual Core-processor, en cirkulär Super AMOLED-skärm på 1,2 tum (360×360) 302ppi. Operativsystem Tizen, Wi-Fi: 802.11 /b/g/n/. Bluetooth® 4.1, NFC, RAM-minne på 512 MB och 4 GB internminne. IP68 certifiering. Gear S2 mäter 42,3 x 49,8 x 11,4 mm (47 g). Gear S2 Classic mäter 39,9 x 43,6 x 11,4 mm (42 g). Batteri 250mAh Li-ion, Trådlös laddning, Batteritid: 2-3 dagar. Sensorer: Accelerometer, barometer, gyrosensor, pulsmätare, omgivningsljus.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen