Nyheter

Bakom Montblanc-klockan på bilden skymtar något på armbandet som gör den smartare.
Annons
Annons
forfatter

I Schweiz finns det många klocktillverkare som inte tror att smartklockorna är något hot mot industrin. Montblanc har gjort sin egen variant som heter Timewalker Urban Speed e-Strap, ett mekaniskt armbandsur med en särskild smart-enhet på baksidan av armbandet.

Speed-e-Strap

Klockarmbandet är gjort av DLC – svart diamantkolfiber – och kommunicerar med din telefon, precis som en smartklocka. Fast här kan du ha en elegant mekanisk klocka på handleden utan att gå miste om några funktioner.

Urban Speed e-Strap använder Bluetooth för att överföra information från mobilen och pekskärmen (OLED med 128 x 36 pixlar) visar eller vibrerar när det kommer meddelanden samt håller kolla på aktiviteter och styr musiken. Men det går inte att ta bilder, filma video eller ringa telefonsamtal. I stället handlar det om en förlängning av mobilens notiscenter – och det är onekligen praktiskt att kunna se vem som ringer eller skickar SMS och att få påminnelser utan att behöva fiska fram mobilen varje gång. Batteritiden sägs vara ungefär fem dagar, sedan måste batteriet laddas via USB.

Speed-e-Strap-app

Annons

Montblanc e-Strap säljs tillsammans med exempelvis TimeWalker Urban Speed Chronograph (bilden) men det ska också gå att köpa armbandet separat i versioner som passar klockor med 20 eller 22 millimeters fästen (alltså de flesta moderna armbandsur) för 250 euro.

I dagsläget fungerar e-Strap med Samsung Galaxy S4 och S5, Note 3 och 4, samt en del Android-enheter som kör minst Android 4.3. Och naturligtvis alla Apple iPhone, från 4S till 6 och 6 Plus.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Nu kan Lyngdorfs flaggskeppsförstärkare spela högupplösta MQA-ljudfiler från bland annat Tidal.
Billig entrébiljett till analog fotografering.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.