Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dörrklockan med radar

Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.

Skrivet av / 2021-02-24 - 15:30
Dörrklockan med radar

Rings mest avancerade trådbundna ringklocka heter Video Doorbell Pro 2. Den har inbyggd radar med 3D-teknik för att upptäcka rörelser utanför dörren och den kan dessutom översätta synfältet till fågelperspektiv. Så att du får en ”karta uppifrån”, där du enkelt kan markera vilka områden som ska övervakas. Sedan registrerar radarsensorerna när ett föremål kommer in i området genom att mäta avståndet till kameran.

Med samma ”fågelperspektiv” kan Video Doorbell Pro 2 visa exakt varifrån obehöriga har kommit och hur de rört sig på tomten.

Läs också Den här är gjord för Sverige – och du behöver inget abonnemang Netatmo Smart Video Doorbell är en av få trådbundna smarta dörrklockor som fungerar med svensk strömförsörjning. Och du behöver inget abonnemang för att få alla funktioner.

Högre upplösning och mörkerseende i färg

Jämfört med föregångaren har upplösningen ökat från 1080p till 1536p och kameran har numera mörkerseende i färg. Även kameravinkeln har breddats för att kunna visa människor i helfigur.

Tvåvägskommunikationen har bättre brusreducering och en bättre mikrofon som dämpar oväsen från omgivningen. Vi räknar alltså med att den inte plockar upp ljudet av lekande barn hos grannen, eftersom de är för långt borta.

Flera funktioner kräver ett abonnemang

Om du tecknar ett abonnemang på Ring får du funktioner som Pre-Roll som börjar lagra video innan en intressant händelse har inträffat. Du får även People Only Mode, som bara meddelar när människor rör sig framför kameran och struntar i katter och hundar. Rich Notifications visar en ögonblicksbild av meddelanden för att du ska kunna se vad som händer i realtid redan innan du öppnar appen. 30 dagars abonnemang ingår i priset, sedan måste du betala varje månad.

OBS! 16 volt

Det finns ett aber, men det är desto större. Standarden för trådbundna ringklockor är nämligen 8 volt/1 ampere här hemma i Sverige. Video Doorbell Pro 2 behöver däremot minst 16-24 volt och 20 watt (VA) för att fungera. Det betyder att du måste låta en elektriker byta ut spänningsomvandlaren.

Alternativt är Rings egen lösning som går ut på att  köpa en plug-in-adapter som ansluts till vägguttaget. Säkert en bra lösning, men den gör det lite svårare att få en helt dold installation.

Pris och tillgänglighet

Call Video Doorbell Pro 2 går att köpa från 31 mars och kostar 2 800 kronor.

Mer info: ring.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fristående diskmaskin i rostfritt

Sommarens utekök från IKEA

Är din Philips Hue drabbad?

Airfryer på 11 liter – eller 2 x 5,5 liter

Ny luftvärmepump från LG

Electrolux skaftdammsugare av återvunnet material

Trådlös laddning som inte syns

Smarta klippare till budgetpris

Garmin släpper blodtrycksmätare

LG kliver in i badrummet

Lås upp med Apple Watch

Ny airfryer från Wilfa

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen