Regattatimer, pulsmätning och sjökortsplottning

Garmins smartklocka är skräddarsydd för ett liv på sjön.

Den nya smartklockan från Garmin fungerar i princip som alla andra smartklockor, fast är mer robust och inriktad mot båtliv än någonting annat. Maritima Quatix 6 är baserad på Garmins Fenix ​​6-serie, men har flera funktioner som seglarfolket behöver.

Den har inbyggd GPS och kan kopplas till sjökortsplotter och har funktioner som är anpassade för fiske och segling. Enligt Garmin har Quatix 6 autopilotkontroll, man kan streama båtdata och seglare får funktioner för tävlingssegling med en virtuell startlinje, avstånd till start, nedräkningsklocka och båtguide.

Man kan lägga in wayoints på 1,3-tumsskärmen utan att stå vid sjökortsplottern, och den kan styra musiken via Bluetooth. Quatix 6 har en app som heter Fusion-Link Lite och stöder Bluechart g3-sjökort med Navionics-data. Den kan också användas som navigationsverktyg även om man inte är ansluten till en sjökortsplotter.

Inte nog med det, här får man ett ankarlarm som varnar om båten driver och även en kalkylator som anger hur mycket ankarlina man behöver släppa ut. Om man tävlingsfiskar finns en tävlingstimer och en logg över fiskefångsten så att man kan hålla koll på antalet fiskar man har dragit upp samt när det är dags att åka tillbaka för invägning.

Naturligtvis har klockan en pulsmätare på handleden, som även fungerar under vatten, och Pulse Ox, som mäter syrehalten i blodet. Pulse Ox stöder också sömnövervakning och acklimatisering om man är på hög höjd.

Quatix 6 är 47 mm i diameter och har en 1,3-tums LED-baserad färgskärm som är läsbar under alla ljusförhållanden, samt är vattentät ner till 100 meter.

Batteritiden anges till 14 dagars batteritid i smartklockläge, 24 timmar i GPS-läge och upp till 60 timmar i UltraTrax-läge. Användaren kan välja vilka funktioner och sensorer som ska vara aktiva hela tiden med hjälp av Power Manager-appen.

Quatix 6 finns i två versioner, en normal med blå gummiband som kostar 7 800 kronor och en med titanlänk som kostar 11 100 kronor.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.