Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Regattatimer, pulsmätning och sjökortsplottning

Garmins smartklocka är skräddarsydd för ett liv på sjön.

Av / 2020-04-03 - 13:53
Regattatimer, pulsmätning och sjökortsplottning

Den nya smartklockan från Garmin fungerar i princip som alla andra smartklockor, fast är mer robust och inriktad mot båtliv än någonting annat. Maritima Quatix 6 är baserad på Garmins Fenix ​​6-serie, men har flera funktioner som seglarfolket behöver.

Den har inbyggd GPS och kan kopplas till sjökortsplotter och har funktioner som är anpassade för fiske och segling. Enligt Garmin har Quatix 6 autopilotkontroll, man kan streama båtdata och seglare får funktioner för tävlingssegling med en virtuell startlinje, avstånd till start, nedräkningsklocka och båtguide.

Man kan lägga in wayoints på 1,3-tumsskärmen utan att stå vid sjökortsplottern, och den kan styra musiken via Bluetooth. Quatix 6 har en app som heter Fusion-Link Lite och stöder Bluechart g3-sjökort med Navionics-data. Den kan också användas som navigationsverktyg även om man inte är ansluten till en sjökortsplotter.

Inte nog med det, här får man ett ankarlarm som varnar om båten driver och även en kalkylator som anger hur mycket ankarlina man behöver släppa ut. Om man tävlingsfiskar finns en tävlingstimer och en logg över fiskefångsten så att man kan hålla koll på antalet fiskar man har dragit upp samt när det är dags att åka tillbaka för invägning.

Naturligtvis har klockan en pulsmätare på handleden, som även fungerar under vatten, och Pulse Ox, som mäter syrehalten i blodet. Pulse Ox stöder också sömnövervakning och acklimatisering om man är på hög höjd.

Quatix 6 är 47 mm i diameter och har en 1,3-tums LED-baserad färgskärm som är läsbar under alla ljusförhållanden, samt är vattentät ner till 100 meter.

Batteritiden anges till 14 dagars batteritid i smartklockläge, 24 timmar i GPS-läge och upp till 60 timmar i UltraTrax-läge. Användaren kan välja vilka funktioner och sensorer som ska vara aktiva hela tiden med hjälp av Power Manager-appen.

Quatix 6 finns i två versioner, en normal med blå gummiband som kostar 7 800 kronor och en med titanlänk som kostar 11 100 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen