Regattatimer, pulsmätning och sjökortsplottning

Garmins smartklocka är skräddarsydd för ett liv på sjön.
Annons
Annons
forfatter

Den nya smartklockan från Garmin fungerar i princip som alla andra smartklockor, fast är mer robust och inriktad mot båtliv än någonting annat. Maritima Quatix 6 är baserad på Garmins Fenix ​​6-serie, men har flera funktioner som seglarfolket behöver.

Den har inbyggd GPS och kan kopplas till sjökortsplotter och har funktioner som är anpassade för fiske och segling. Enligt Garmin har Quatix 6 autopilotkontroll, man kan streama båtdata och seglare får funktioner för tävlingssegling med en virtuell startlinje, avstånd till start, nedräkningsklocka och båtguide.

Man kan lägga in wayoints på 1,3-tumsskärmen utan att stå vid sjökortsplottern, och den kan styra musiken via Bluetooth. Quatix 6 har en app som heter Fusion-Link Lite och stöder Bluechart g3-sjökort med Navionics-data. Den kan också användas som navigationsverktyg även om man inte är ansluten till en sjökortsplotter.

Annons

Inte nog med det, här får man ett ankarlarm som varnar om båten driver och även en kalkylator som anger hur mycket ankarlina man behöver släppa ut. Om man tävlingsfiskar finns en tävlingstimer och en logg över fiskefångsten så att man kan hålla koll på antalet fiskar man har dragit upp samt när det är dags att åka tillbaka för invägning.

Naturligtvis har klockan en pulsmätare på handleden, som även fungerar under vatten, och Pulse Ox, som mäter syrehalten i blodet. Pulse Ox stöder också sömnövervakning och acklimatisering om man är på hög höjd.

Quatix 6 är 47 mm i diameter och har en 1,3-tums LED-baserad färgskärm som är läsbar under alla ljusförhållanden, samt är vattentät ner till 100 meter.

Batteritiden anges till 14 dagars batteritid i smartklockläge, 24 timmar i GPS-läge och upp till 60 timmar i UltraTrax-läge. Användaren kan välja vilka funktioner och sensorer som ska vara aktiva hela tiden med hjälp av Power Manager-appen.

Annons

Quatix 6 finns i två versioner, en normal med blå gummiband som kostar 7 800 kronor och en med titanlänk som kostar 11 100 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Pro-Ject har uppgraderat retrospelaren The Classic och gjort ett av de bästa köpen i klassen.
Ett bättre phonosteg kan vara vad som behövs för att få fram även de minsta nyanserna ur vinylspåren.
Varför Hegel inte har gjort det här förut är en gåta. Deras första phonosteg är lyckat på alla områden.
Spelar upp SACD/CD och har fem digitala ingångar
Om du har en Formation-högtalare från B&W så kan du se fram åt att B&W Music-appen äntligen har kommit, med musikavspelning och multiroom.
Seriös förstärkare för highend-hörlurar.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-avkodning och hörlursförstärkare.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.
Efter lanseringen av STAR kan Disney+ erbjuda 300 ”nya” filmer och serier – inklusive Die Hard och Big Sky.
Sony släpper FX3 för handhållen proffsvideo.
Spotify meddelar att de snart kommer att förbättra ljudet för Premium-abonnenter.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
Tillsammans med Formlabs ska Sennheiser erbjuda öronproppar som är perfekt anpassade efter användarens öron.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.
Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Nu har Leicas 28mm APO-Summicron för fullformat kommit.
Spelar upp SACD/CD och har fem digitala ingångar