TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Träna smartare med Polar

Vantage M2 och Ignite 2 är båda nya klockor från Polar som påstås hjälpa dig att träna smartare – inte hårdare.

forfatter
Publicerad 2021-03-30 - 09:00

Förutom de vanliga smartwatchfunktionern som vi brukar se på liknande träningsklockor såsom bland annat musikkontroller, väder, push- och telefonnotiser ska enligt uppgift dessa klockor kunna förse dig med olika trängstips varje dag beroende på vad de anser att din kropp kan behöva och må bra av. Klockan har pass för styrka, kondition och coreträning.

Menyspråken finns bland annat på svenska, norska, danska och danska.

Det är på natten det händer

Med hjälp av ”Nightly Recharge” mäts din sömn och återhämtning under natten och visar om din kropp är redo för ett nytt träningspass eller om det är läge för en vilodag. Allt för att finna den optimala balansen för bättre välbefinnande och god hälsa.

Bär din Vantage M2 eller Ignite 2 när du sover och bli medveten om hur väl du återhämtar dig Bild: Polar

Både Polar Vantage M2 och Ignite 2 mäter pulsen från handleden. Optisk pulsmätning kombineras med annan sensorteknologi för att räkna bort alla rörelseartefakter som kan störa pulssignalen och ge osäkra avläsningar. Klockorna går även att koppla ihop med Polar H10 pulssensor och Polar Pro bröstbälte för ännu skarpare precision.

 

Polar Vantage M2

Sysslar du med multisport eller triathlon kanske Polar Vantage M2 är den som passar dig bäst. Här finns bland annat en funktion som låter dig se hur mycket du tränat den senaste tiden, hur dina träningspass belastar olika delar av din kropp samt hur det påverkar din prestation.

Med Polar Vantage M2 får du en helhetsbild av hur dina träningspass belastar olika system och hur det påverkar din prestation. Bild: Polar

 

Uppskattar du löpning kan du få ett personligt träningsprogram som anpassas till dig och dina mål och du kan även se en beräkning av din VO2max och se hur dina löpresultat utvecklas. Vantage M2 har även en energipåminnelsefunktion som talar om för dig när det är dags att fylla på med energi och vätska under ett längre träningspass. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning.

Enligt Polar har Vantage M2 upp till 30 timmars batteritid i träningsläge (GPS och pulsmätning på handleden) eller upp till 5 dagar i klockläge med kontinuerlig pulsmätning.

Ignite 2 uppges ha upp till 20 timmars batteritid i träningsläge (GPS och pulsmätning på handleden) eller upp till 5 dagar i klockläge med kontinuerlig pulsmätning. Men tillverkaren säger också att man kan få upp till 100 timmars batteritid med hjälp av olika strömsparalternativ.

Både Vantage M2 och Ignite 2 går att få flera olika färgställningar och med olika armbandsmaterial. Läs mer på www.polar.se

 

Polar Vantage M2 och Ignite 2: Pris och tillgänglighet

Polar Vantage M2 kostar 2990 kr och Ignite 2 går på 2399 kr. Båda går att beställas från 31 mars med leverans första veckan i april.

 

Annons
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Lämna en kommentar

Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Följ Ljud & Bild