Träna smartare med Polar

Vantage M2 och Ignite 2 är båda nya klockor från Polar som påstås hjälpa dig att träna smartare – inte hårdare.
Annons
Annons
forfatter

Förutom de vanliga smartwatchfunktionern som vi brukar se på liknande träningsklockor såsom bland annat musikkontroller, väder, push- och telefonnotiser ska enligt uppgift dessa klockor kunna förse dig med olika trängstips varje dag beroende på vad de anser att din kropp kan behöva och må bra av. Klockan har pass för styrka, kondition och coreträning.

Menyspråken finns bland annat på svenska, norska, danska och danska.

Det är på natten det händer

Med hjälp av ”Nightly Recharge” mäts din sömn och återhämtning under natten och visar om din kropp är redo för ett nytt träningspass eller om det är läge för en vilodag. Allt för att finna den optimala balansen för bättre välbefinnande och god hälsa.

Bär din Vantage M2 eller Ignite 2 när du sover och bli medveten om hur väl du återhämtar dig Bild: Polar

Både Polar Vantage M2 och Ignite 2 mäter pulsen från handleden. Optisk pulsmätning kombineras med annan sensorteknologi för att räkna bort alla rörelseartefakter som kan störa pulssignalen och ge osäkra avläsningar. Klockorna går även att koppla ihop med Polar H10 pulssensor och Polar Pro bröstbälte för ännu skarpare precision.

 

Annons

Polar Vantage M2

Sysslar du med multisport eller triathlon kanske Polar Vantage M2 är den som passar dig bäst. Här finns bland annat en funktion som låter dig se hur mycket du tränat den senaste tiden, hur dina träningspass belastar olika delar av din kropp samt hur det påverkar din prestation.

Med Polar Vantage M2 får du en helhetsbild av hur dina träningspass belastar olika system och hur det påverkar din prestation. Bild: Polar

 

Uppskattar du löpning kan du få ett personligt träningsprogram som anpassas till dig och dina mål och du kan även se en beräkning av din VO2max och se hur dina löpresultat utvecklas. Vantage M2 har även en energipåminnelsefunktion som talar om för dig när det är dags att fylla på med energi och vätska under ett längre träningspass. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning.

Enligt Polar har Vantage M2 upp till 30 timmars batteritid i träningsläge (GPS och pulsmätning på handleden) eller upp till 5 dagar i klockläge med kontinuerlig pulsmätning.

Annons

Ignite 2 uppges ha upp till 20 timmars batteritid i träningsläge (GPS och pulsmätning på handleden) eller upp till 5 dagar i klockläge med kontinuerlig pulsmätning. Men tillverkaren säger också att man kan få upp till 100 timmars batteritid med hjälp av olika strömsparalternativ.

Både Vantage M2 och Ignite 2 går att få flera olika färgställningar och med olika armbandsmaterial. Läs mer på www.polar.se

 

Polar Vantage M2 och Ignite 2: Pris och tillgänglighet

Polar Vantage M2 kostar 2990 kr och Ignite 2 går på 2399 kr. Båda går att beställas från 31 mars med leverans första veckan i april.

Annons

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.
Annons
Annons

Läs också

Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Vantage M2 och Ignite 2 är båda nya klockor från Polar som påstås hjälpa dig att träna smartare – inte hårdare.
Smart trädgård: Robotgräsklipparen tar hand om gräsmattan – och leasingföretaget tar hand om roboten.
Rings senaste generation larm är ett praktiskt och flexibelt hemsäkerhetssystem som man kan installera själv.
Uppdaterad drönare med 1-tums kamera och 5,4K-video.
B&W PI5 och PI7 är äntligen här. Båda med aktiv brusreducering och toppmodellen har några extra coola funktioner.
En hittills hemlig rapport avslöjar att Huawei hade obegränsad tillgång till alla samtal i nederländska mobilnätet.
Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.