Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

PC för Mac-användare

Acer fokuserar på de kreativa datoranvändarna. De som oftast har en Mac i väskan eller på skrivbordet.

Av / 2020-01-09 - 19:30
PC för Mac-användare

Acers Concept D-serie vänder sig till kreativa professionella, till exempel grafiska formgivare, 3D-animatörer och filmfolk. Kunder som framför allt Apple har lyckats locka till sig.

Serien hade premiär i New York i fjol, men på CES-mässan som pågår för fullt i Las Vegas har den kreativa familjen utökats med nya medlemmar.

Acer Concept D 7 Ezel. 4K-pekskärmen fungerar som en ”filmduk” och det ingår en Wacom-ritpenna. (Foto: Acer)

ConceptD 7 Ezel är en serie bärbara datorer som har en ”duk” i form av en 4K-pekskärm som kan vridas och snurras till fem olika lägen. Datorerna går att köpa med tunga grafikkort från Nvidias professionella Quadro RTX-serie.

Modellerna har Acers Ezel-gångjärn, som gör att de är flexibla och kan användas på många olika sätt: delningsläge, horisontellt läge, vertikalt läge, surfplattettläge eller presentationsläge.

Acer Concept D 700 är avsedd för grafiska experter. (Foto: Acer)

Skrivbordsmodellen Concept D 700 riktar sig till filmskapare, animatörer och tekniska tecknare. Den har upp till Intel Xeon-processor och är utrustad med Nvidia Quadro RTX 4000-grafikkort. Minnet är upp till 64 GB 4x DIMM 2666 MHz DDR4 RAM.

Vi känner inte till några svenska priser, men så kraftfull hårdvara får man inte för småpengar …

Kreativa användare som har lite mindre plånbok kan också hitta arbetsredskap bland CES-nyheterna. Spin 3 och Spin 5 är 2-i-1-datorer som går att rita med. Pennan är Acers egen, men tekniken kommer från ritbordsexperten Wacom.

Acer Spin 3. (Foto: Acer)

Acer Spin 5 har en 13,5-tums 2K-pekskärm. Den något billigare Spin 3 har en 14-tums Full HD-pekskärm. Båda har en Acer Active Stylus som använder Wacom AES-teknik (Active Electrostatic) som stöder 4 096.

Acer Spin 5 och Spin 3 är utrustade med upp till 10:e generationens Intel Core i7-processor och integrerat grafikkort. De  kommer i februari och priserna börjar på 9 500 respektive 12 000 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här kommer i sommar!

VIDEO: Vi provar den första mobiltelefonen med osynlig kamera

Bättre ljud med rumskorrektion

Video: Se elbilens lyxiga underhållningssystem

Kolla in den här galna bilen från Mercedes

Acer vill sälja PC till Apple-användare

Asus: Världens starkaste 14-tums gaming-laptop

Actionkamera med Leica-knorr

Asus sätter hastighetsrekord för gaming-skärmar

Gaming-datorer från MSI

Arlos nya övervakningskamera kastar nytt ljus över hemmet

Utomhusnyheter från Philips Hue

0
Rulla till toppen