”Osynlig” hållare för mobiltelefon och andra prylar

Knäpp fast mobilen på instrumentpanelen eller fjärrkontrollen på fåtöljens armstöd.

Smartmobiler kan vara utmärkta och billiga (eller helt gratis) ersättare till GPS-navigatorer i bilen. Det kan däremot vara svårt att hitta en bra plats på instrumentpanelen. Och en mobilhållare är dyr och klumpig – om den över huvud taget går att få tag på till just den telefonmodell man råkar ha för tillfället.

Neutron S är en annorlunda och riktigt elegant lösning på problemet. Det handlar om en magnetisk och nästan helt osynlig universalhållare för allehanda prylar.

Hållaren består av två delar: en magnetisk metallskiva som sätts fast på instrumentpanelen och en lite mindre bricka, lika stor som ett mynt, som klistras fast på baksidan av mobilen med dubbelhäftande tejp.

neutrons1-460x225
Så här diskret är den magnetiska hållaren. Metallbrickan som sätts fast på mobilen är ännu mindre.

Neutron S kan hålla kolla på andra saker än telefonen också. Man kan till exempel sätta fast surfplattan på kylskåpsdörren eller haka fast fjärrkontrollen vid sidan av soffbordet.

Tillverkaren Bungajungle startade Neutron S som ett Kickstarter-projekt och numera går försäljningen så bra att leverantörerna inte hinner med efterfrågan i vissa länder.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.