TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nya toppmodeller från Navigon

Stilsäkra Navigon släpper 4310 Max och 4350 Max med smarta funktioner som dynamisk ruttplanering, felrapportering och talad TMC.

forfatter
Publicerad 2009-03-05 - 17:32

Navigon 4310 max
Den mest intressanta nya funktionen är dynamisk ruttberäkning som tar hänsyn till veckodag och tid på dygnet när den väljer bästa vägen. Funktionen MyRoutes försöker alltså undvika vägar med köbildning under högtrafik medan sådana vägar mycket väl kan vara bästa valet under lågtrafik.
På TMC-avdelningen noterar vi löpande omberäkningar av rutten vid trafikstörningar. Det är kanske inte så unikt men det är däremot Spoken TMC som helt enkelt använder en syntetisk röst för att berätta om olyckor och köer, vilket gör att man slipper ta ögonen från vägen för att läsa på skärmen. Apparaterna är även förberedda för den utökade trafikinformation som Destia kommer lansera under året.
Nu kan man även på Navigons apparater rapportera in felaktigheter som saknade vägar, fartkameror och skyltar. När man kopplar upp GPS:en till portalen Navigon Fresh laddas ändringarna upp och kan efter en kontroll läggas till i kommande kartuppdateringar.
Navigon 4350 max
Lane Assistant Pro har uppdaterats och visar nu vilken fil man ska ligga i för tre kommande korsningar eller på/avfarter. Vi noterar även att man nu kan mata in destinationen med koordinater.
Den mer påkostade modellen Navigon 4350 Max har Bluetooth handsfree, talsyntes för gatunamn samt den tidigare nämnda Spoken TMC. Priset ligger på 2 995 kronor.
Den enklare modellen Navigon 4310 Max kommer kosta 2 695 kronor och kan kompletteras med de två sistnämnda funktionerna genom en onlineuppdatering.
Kommer i butik under andra kvartalet.
Vi hoppas kunna få med någon av modellerna i vårt stora GPS-test i sommarnumret av Bild & Ljud Hemma.
 
 

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Cykelhjälm som är full av smart elektronik Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.
Nu kommer Harley-elcykel till Sverige Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend